Cinayet ve yaralama sanığına ömür boyu hapis

Cinayet ve yaralama sanığına ömür boyu hapis
Samsun'da babasının ölümünden sorumlu tuttuğu B.K.'nın kardeşi 42 yaşındaki Zafer Köroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 24 yaşındaki Caner Macit'e, ömür boyu hapis cezası verildi.

Olay, 4 ay önce Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Saitbey Mahallesi'nde meydana geldi. 2003 yılında Mustafa Macit yol verme konusunda B.K., B.V. ve R.V. ile tartıştı ve çıkan kavgada yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Macit, taburcu edildikten bir süre sonra da beyin kanaması sonucu öldü. 3 şüpheli yargılanarak tahliye edildi. Yargıtay, kararı bozunca şüpheliler 'Kastı aşan adam öldürme' suçundan mahkum edildi. Olayın olduğu 2003 yılında 12 yaşında olan Mustafa Macit'in oğlu Caner Macit babasının ölümünü araştırmaya başlayıp o tarihteki faillere uluşmaya çalıştı. Macit babasının ölümüne neden olduğunu ileri sürdüğü B.K.'nın peşine düştü. Bu sırada işlediği başka suçlardan dolayı Bafra Cezaevi'nde olan Macit buradan firar etti. B.K. ve ailesi hakkında araştırma yapıp gittikleri çay ocağını tespit etti. Çay ocağında bir akrabasıyla oturan B.K.'nın kardeşi Zafer Köroğlu'na iki el ateş ederek ağır yaraladı. Bu sırada çay ocağında oturan Bekir Akduman'da sol kolundan yaralandı. Köroğlu, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak öldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheliyi yakaladı. Adliyeye sevk edilen Caner Macit tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tasarlayarak adam öldürme suçundan hakkında dava açılan tutuklu sanık, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine ifade veren Macit, şöyle dedi: "Amacım; babamın intikamını almaktı. Facebook üzerinden B.K.'nın bir çay ocağından yer bildirimi yaptığını gördüm ve gittim. O sırada çay ocağında oturan çocuğu da olsa öldürürdüm. Karşı taraftan kimin öldüğü benim için önemli değildi. Vereceğiniz karara saygılıyım. Pişman değilim." 

Sanık ifadesinin ardından söz alan Zafer Köroğlu'nun kardeşi B.K. sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "2003 yılında sanığın babası yanımdaki iki arkadaşımla kavga etti. Kavgayı da sanığın babası başlattı. Kardeşimin hiçbir suçu yoktu. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu sanığın ailesi de biliyor. Bunu kim doldurdu bilemiyorum" dedikten sonra tutuklu sanık, "Lan beni babasız bıraktınız" diyerek B.K.'ya saldırmak istedi. Araya giren jandarma duruma engel oldu. Caner Macit, 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis, 'Ateşli silah kanununa muhalefet' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis ve 500 TL para cezasına çarptırıldı. Sanığa ayrıca, Bekir Akduman'ın yaralanmasına neden olmak suçundan da 1500 TL para cezası verildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.