"ÇİN MALINA HAYIR"

"ÇİN MALINA HAYIR"
Samsun Memur-Sen Kurtuluş Yolu üzerinde bir araya gelerek Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü kınayarak ve boykot çağrısında bulundu.

 'Çin Malına Hayır' diyerek Tüm Türkiye'ye boykota davet eden Memur-Sen basın açıklamasının ardından üzerinde Made İn China yazan ve üzerinde Çin bayrağı olan posteri yaktı.

"DÜNYA ZULME GÖZ YUMUYOR"

Doğu Türkistan meselesinin sadece Uygurlara ait bir sorun olarak görülmesinin yanlış olduğunu kaydeden Samsun Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, "Bu zulme 'DUR' demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz. Bugün Çeçenistan'ın Ruslardan gördüğü zulmü, Doğu Türkistanlılar Çinlilerden görmektedir. Dünya ise bu zulme göz yummaktadır. Doğu Türkistan meselesi sadece Uygurların bir sorunu olarak görülmemeli ve vicdan sahibi insanlar bu meseleyi sahiplenmelidir." dedi.

"BOYKOTA DAVET EDİYORUZ"

Konuşmasına devam eden Güneysu, "Memur-Sen olarak bugün Türkiye'nin her yerinde eş zamanlı olarak yapmış olduğumuz basın açıklamalarıyla Doğu Türkistan'daki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için boykot çağrısı yapıyoruz. Çin, Doğu Türkistanlılara esir muamelesi yapmakta ve onlara türlü zulümleri reva görmektedir. Faşist Çin Hükümeti, Doğu Türkistan'da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmektedir. Susacak mıyız? Haydi ilk önce 'Boykot' ile başlayalım. Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. 'Çin Malına Hayır' diyerek tepkimizi gösterelim. Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza faşist Çin zulmünü protesto etmek için ve boykot için harekete geçelim" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ÇİN PROTESTO EDİLDİ

Yapılan basın açıklaması sona erdikten sonra üzerinde Made İn China yazısı ve Çin bayrağının resmi olan poster yakılarak protesto edildi. Yapılan protestonun ardından Doğu Türkistan zulmünün son bulması için dualar edildikten sonra grup eylemine son verdi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.