Çin ekonomisindeki duraklama petrol fiyatlarını da vurdu

Çin ekonomisindeki duraklama petrol fiyatlarını da vurdu
Çin ekonomisine ilişkin kaygıların artması, hisse senedi borsalarının yanında petrol piyasalarını da vurdu. Petrol fiyatları son altı yılın en düşük düzeyine geriledi.

ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı uzun aradan sonra ilk kez 40 doların da altına inerek, 38.69 doları gördü. Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent tipi hampetrolün varil fiyatı da 45 doların altına gerileyerek 2009 yılından bu yana ilk kez 43.28 dolara kadar indi.

Yeni haftanın ilk seansına yüzde 4 dolayında düşüşle başlayan Çin borsası, gün boyu ardı arkası kesilmeyen satışların etkisiyle günü yüzde 9’a yakın kayıpla kapattı. Şanghay Bileşik Endeksi, günü yüzde 8.49 düşüşle 3,209.91 puandan kapandı.

Çin ekonomisindeki duraksama, ülkenin resmi kurumları tarafından da teyit ediliyor. Ülkenin en üst düzeyli planlama kurumu olan Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, ekonominin birçok zorluk ve engelle karşı karşıya olduğunu ve ekonomi üzerindeki aşağı yönlü baskıların daha belirgin bir hal aldığını açıkladı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.