CİMER'E BAŞVURUNCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

CİMER'E BAŞVURUNCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Sürekli olaylar ve aksaklıklarla gündeme gelen Gazi Devlet Hastanesi'nde yaşanan rapor skandalı gelinen noktayı gözler önüne serdi.

Murat Bayraktar isimli vatandaş aylar önce yaşlı annesi ile birlikte baltalı saldırıya uğradı. Saldırganlar tutuklanıp cezaevine gönderildi ancak saldırganların avukatı, Gazi Devlet Hastanesi'nin Radyoloji bölümünden, üzerinde başkasının TC kimlik numarası olan ve soyismi hatalı yazılan 'saldırganları cezaevinden çıkartacak' şeklinde rapor alarak tahliye edilmelerini sağlıyor. Jandarmadan ve mahkemeden bu raporu bulup temin eden vatandaş CİMER'E (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvurunca gerçek ortaya çıkıyor.

manset-3-005.jpg

HESAP SORULMALI
Bayraktar'ın CİMER başvurusundan bir ay sonra aynı rapor bu sefer doğru şekilde gerçek isim ve TC kimlik numarası ile hazırlanarak üzerine 'sehven' yazılıyor. Ancak bu işe yaramıyor. Mağdur vatandaş sorumluların hesap vermesini istiyor. Özellikle Samsun'da devlet hastaneleri felç olmuş durumda. Haberimizde örneği verilen olayda görüldüğü üzere Samsun'da kamu hastanelerini durma noktasına getiren ciddi aksaklıklar yaşanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü ve Gazi Devlet Hastanesi'nin bu raporların nasıl sehven yazıldığını kamuoyuna açıklamaları bekleniyor.

manset-2-002.jpeg

MECLİS GÜNDEMİNDE
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun'daki devlet hastanelerinde üst üste gelen sistem arızaları ve personel sayısındaki dönemsel eksilmeden kaynaklı, kamu hastanelerinde yaşanan hizmet sunumu aksamalarını ve oluşan uzun kuyrukları meclise taşıdı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunulan önergede teknik aksaklıkların ve hatalı personel planlamasının, kamu hastanelerindeki hizmet sunumunda büyük sorunlar yarattığına işaret etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum