Cildi güzelleştiren besinler

Bu yazımız, cildinizi sağlıklı tutmak için en iyi 12 yiyeceğe bir göz atmaktadır.
Somon gibi yağlı balık türleri, iltihabı azaltabilen ve cildinizi nemlendiren omega-3 yağ asitleri içerir. Aynı zamanda iyi bir yüksek kaliteli protein, E vitamini ve çinko kaynağıdır. Çinko eksikliği cilt iltihabına, lezyonlara ve gecikmiş yara iyileşmesine neden olabilir.
Avokado, sağlıklı yağ bakımından yüksektir. Bu yağlar, cildinizin sağlığı da dahil olmak üzere vücudunuzdaki birçok işleve yarar sağlar. Avokado, faydalı yağlar bakımından zengindir ve sağlıklı cilt için önemli olan E ve C vitaminlerini içerir. Ayrıca cildinizi güneşin zararlarından koruyabilecek bileşikler de içermektedir.
Ceviz , sağlıklı ciltler için mükemmel bir besin yapan birçok özelliğe sahiptir. Vücudunuzun kendi kendine yapamayacağı yağlar olan esansiyel yağ asitlerini almak için ceviz iyi bir kaynaktır. Ceviz, cildinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu besinler olan iyi bir temel yağ, çinko, E vitamini, selenyum ve protein kaynağıdır.
Genel olarak, kabuklu yemişler ve tohumlar cildi güçlendiren besinlerin iyi kaynaklarıdır. Ayçekirdeği, cilt için önemli bir antioksidan olan E vitamini de dahil olmak üzere mükemmel bir besin kaynağıdır.
Beta karoten, bitkilerde bulunan bir besindir. Beta karoten havuç, ıspanak ve tatlı patates gibi portakal ve sebzelerde bulunur. Tatlı patates, doğal bir güneş kremi görevi gören ve cildinizi güneşin zararlarından koruyabilen mükemmel bir beta karoten kaynağıdır.
Dolmalık biber, cildiniz için önemli antioksidanlar olan bol miktarda beta karoten ve C vitamini içerir. C vitamini, cildinizi güçlü tutan yapısal protein olan kolajen oluşturmak için de gereklidir. Bu da yaşla birlikte artan buruşuk ve kuru cilt riskini azaltmaya bağladı.
Brokoli, cilt sağlığı için önemli olan iyi bir vitamin, mineral ve karotenoid kaynağıdır. Aynı zamanda cilt kanserini önlemeye ve cildinizi güneş yanığından korumaya yardımcı olabilecek sülforafan içerir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR