ÇIK ÇIKABİLİRSEN İŞİN İÇİNDEN  

Hukuk dünya ve ahiret mutluluğu için hepimize lazım olan müessesedir, hukukun olmadığı bir dünyada yaşamak mümkün değildir, tüm kutsal dinlerin ortak özelliklerinin başında adalet gelir. Allah hakimlerin hakimi, beşeri hukuk da mevcut kanunların geçerli olduğu hukuk sistemidir, ister beşeri hukuku uygulayın, isterse manevi hukuku uygulayın çoğu yerde aynı sonuca ulaşırsınız. Kulların yaptığı beşeri kanunlar da toplumun huzuru için olduğunu unutmayalım, hiçbir hukuk sistemi vatandaşa zulmetmekten yana değil, tam aksine vatandaşın mutluluğu için yasa çıkarır. Bu konuya neden girdiğime gelince idare mahkemesi Atakum’daki Vahap Çelik’in AVM’sine verilen ruhsatı iptal etmiş, Bölge idare mahkemesine yapılan başvuruyu da Bölge idare mahkemesi reddetmiş. Bu karar çok doğu ve yerinde bir karar, aldığım bilgilere göre yapılan AVM’de 4200 metrekare kaçak inşaat var, bir de bitişiğinde yapılan tamamı kaçak ayrı bir bina var. Adam hayatı boyunca normal inşaat yapmamış desek abartmış olmayız.
 
Ben Vahap Çelik‘i yirmi veya yirmi beş yıl önce tanıdım, o günden bu güne kadar yaptığı inşaatların tamamı bu minvalde yapıldı diyebilirim, örneğin Yeşilyurt AVM’nin olduğu yer Gençlik ve Spor Bakanlığınındı, ve ağaç dikili bir alandı, orayı aldı bir gece yarısı operasyonuyla ağaçları kesti, ertesi sabah basın veryansın etti, ortalık karıştı, Metin Burma o dönem Atakum Belediye Başkanıydı, o alanı imara açmadı ama ardından bir şekilde orayı imara açıp ruhsat aldı ve sattı. Ardından Gazi Caddesinde bir yeri aldı, oraya otopark yapacam dedi normal katından bir veya iki kat fazla imar alıp öyle yaptı orayı. Ardından Büyük Caminin arkasında bir bina yaptı, tarihi eser vaya sit alanı olduğundan İlkadım belediyesi ruhsat vermedi, bunun üzerine mahkemeye gitti mahkemeden ruhsat verilmesi yönünde karar çıktı ve binayı yaptı. Daha sonra Barış bulvarında altı alışveriş merkezi üstü otopark olarak yapılan ve aynı sorunların olduğu bina yapıldı, sizin anlayacağınız benim tanıdığım Vahap Çelik bildim bileli hep böyle sorunlu binalar yaptı. Ama her Belediyeden işini bir biçimde çözüp sorunlu olan binalarına ruhsat almayı becerdi, adam çok becerikli çıktı.

Bu arada atladığım en önemli icraatı eski Yimpaş’ın yanında şehrin göbeğinde bulunan otopark arsasını öyle enteresan bir biçimde almaya kalktı ki aklınız şaşar, arkasında bulunan eski adliye binasının mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine geçmişti, Büyükşehir Belediyesi orayı öndeki arsayla şuyulandırıp, o binayı Vahap Çelik’e sattı. Vahap Çelik gitti İlkadım Belediyesine burayı bana kat karşılığı verin çünkü aldığım binayla şuyulusunuz dedi ve Necattin Başkan önceki dönem istemeye istemeye orayı kat karşılığı Vahap Çelik’e verdi. Ama biz olayı fark edip anında haber yaparak olayı Savcılığa intikal ettirince Savcılık dava açtı ve mahkeme yapılan tüm işlemleri iptal etmekle kalmadı Vahap Çelik’e de ceza verdi. Ama adam o kadar cesaretliki hiç ruhsat almadığı binanın inşaatına başladı buda yetmezmiş gibi binanın etrafına İlkadım ve Büyükşehir Belediyelerinin katkılarıyla diye yazmayı da ihmal etmedi. Neticede bizim haberlerimiz ihbar kabul edilip olay adliyeye intikal etti ve yanlıştan dönüldü.

Şimdi aynı Vahap Çelik Atakum’daki AVM’yi yaptı, bildiğim kadarı ile arsanın bir kısmını kat karşılığı bir kısmını parayla aldı, ardından da bir Anonim şirket kurup arsayı o anonim şirketin üzerinden hisselendirip hisse, hisse satmaya başladı. Binaya aldığı ilk ruhsattan sonra Vezir Hazretleri Büyükşehir Başkanı iken Cukkacı başıyla görüşerek oraya 900 metrekare yoğunluk almış, bunu neyin karşılığında aldı, arka planında neler döndü, ortada bir 16 hisse olayı var. Bu olay  nedir onu daha sonra detaylı olarak yazacağım. Ancak Vahap Çelik aldığı bu 900 metrekarelik yoğunluk artışıyla da kalmamış, kendisi buna 3300 metrekare ilave etmiş, buda yetmemiş, bitişiğine de küçük bir bina daha yerleştirmiş. Yerleştirdiği küçük binayı imar barışından yararlanmaya çalışıp ruhsatlandırmak istemiş ama binanın 2017 den sonra yapıldığı ortaya çıkınca o işi yapamamış, o bina yıkılmak zorunda. 

Şimdi iş öyle enteresan bir noktaya geldi ki anlatamam, bir yandan ortada 4200 metrekare kaçak inşaat var, önce bu konu çözülmesi lazım, diğer yanda iptal edilen AVM ruhsatı var, bir diğer yanda da ortada 16 hisse olayı var. Tabi yazmadığım aradaki Emlakçılar, Avukatlar, Siyasetçiler işin farklı boyutu. Sizin anlayacağınız ortada öyle büyük rantlar varki anlatamam. Bildiğim kadarı ile tek hisse bedeli üç buçuk milyon lira, bu hisselerden 16 tanesi birilerine söz verilmiş, sekizi verilmiş, kalan sekizi verilmemiş, on altı hisse demek elli milyon lira gibi bir rakamdan söz edilmekte. Bu konular araştırılıp yasal gereği yapılmadan bu işlerin çözülmesi zor gibi geliyor bana. Sizin anlayacağınız klasik Vahap Çelik sarmallarından birisini daha yaşıyor bu şehir bakalım bu kez nasıl çözecek bu işi ben de çok merak ediyorum. Adam bu şehirde yatırım yapamıyorum Antalya’ya gideceğim demiş, keşke gitse de bu şehir bir rahatlasa diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR