Çiğdem Karaaslan’dan 19 Mayıs’a Özel Program

Çiğdem Karaaslan’dan 19 Mayıs’a Özel Program
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ''Türkiye’nin önümüzdeki süreçte kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmesi için anayasa değişikliği olmazsa olmazımız’’ dedi.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, halkoylaması referandum çalışmaları kapsamında 19 Mayıs İlçesinde bir dizi programlar gerçekleştirdi.

Seçim Koordinasyon Merkezi önünde Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve partililer tarafından çiçeklerle karşılanan Karaaslan’ın ilk durağı 19 Mayıs İlçe Devlet hastanesi oldu. Hastanede yatan hastaları ziyaret eden Karaaslan ve Topaloğlu geçmiş olsun dileklerini iletti.

KADINLAR SORUYOR

Ak Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında ‘’Kadınlar Soruyor’’ programı 19 Mayıs Belediyesi Kadınlar Kültür Merkezinde, Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaslan, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun eşi Banu Topaloğlu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Kalaycı, MHP Kadın Kolları Başkanı Havva Altuntaş ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

SKM’DE HALK TOPLANTISI

Seçim koordinasyon merkezinde vatandaşların yoğun katılıyla gerçekleştirilen halk toplantısına, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kurum ve Kuruluşları, MHP ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anayasa değişikliği ile Türkiye'nin geleceğini sağlamlaştırmak istediklerini belirten Karaaslan, "Türkiye’nin önümüzdeki süreçte kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmesi lazım. Bu sanırım bütün kesimler için kabul edilen bir gerçek. Ayrıca Anayasa değişikliği her partinin seçimlerden önce mutlaka vaatleri arasında yer bulmuş bir konu. Dolayısıyla bana göre önemli olan toplu bir uzlaşma sağlanmasıydı. Fakat bu mümkün olmadı. Burada birilerinin iddia ettiği gibi kişisel beklentiler, kişisel menfaatler, kişisel arzular ve bunun tatmini söz konusu değil. Burada rejim değişikliği yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi adıyla hükümet modeli değişikliği olacak. Türkiye’nin geleceği söz konusu. Türkiye uçuşa geçti. Türkiye tüm saldırılara, zorlamalara rağmen bu uçuşu gerçekleştirecek. Bunun içinde anayasa değişikliği olmazsa olmazımız" dedi.

GENÇ KÜRSÜ

19 Mayıs Ak Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen Genç Kürsü programında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaslan; ‘’ AK Parti'nin gençlere büyük önem veren bir parti olduğunu belirterek, ''Gündemdeki anayasa değişikliğinde yer alan seçilme yaşının 18'e indirilmesi çok önemli bir konu. Cumhurbaşkanımız hep şöyle der, 'Gençlere siyasette yer vermesini bilmek ustalığın şiarındandır' Bugün 18 yaşında bir genç, belki de birçok alanda aklımıza gelmeyen bir çok fikir üretebilir, bir sürü yenilik sunabilir. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Biz 18 yaşındaki bir gence seçme hakkını veriyoruz ama seçilme hakkını vermiyoruz. Bunu artık ortadan kaldırdık. dedi.

Programlara, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Av. İrfan Kalaycı, İlçe Koordinatörü Orhan Tozlu da eşlik etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.