Çiğdem Karaaslan: Engelli ailelerinin yaşamları değişti

Çiğdem Karaaslan: Engelli ailelerinin yaşamları değişti
AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tatil yapan engelliler ve aileleriyle biraraya geldi.

 Karaaslan AK Parti iktidarında çıkarılan Engelliler Yasası ile engelli ailelerinin yaşamlarında çok şey değiştiğini belirtti.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ile birlikte Dünya Serebral Palsi Derneği'nin katkılarıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tatil yapan engelliler ve aileleriyle kahvaltıda biraraya geldi. Milletvekili Karaaslan, ziyarette engellilerle tek tek tanışıp yakından ilgilendi. 

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'de engelliler için bu kapsamda standartlarda yapılmış tek tesis olduğunu söyledi. Dünya Serebral Palsi Derneği Başkanı Erman Özturan ise kendilerini yalnız bırakmayan milletvekili Çiğdem Karaaslan'a teşekkür etti.

ENGELLİ AİLELERİNİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİ

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise engellilerle birarada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Karaaslan, kendisinin de bir engelli ablası olduğunu belirterek, ''Her zaman yanınızdayız ve olmayada devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye'de ilk ve tek örnek bir yer. Engelliler için bu tür sosyal alanların artmasını istiyoruz. 13 yıl önce engellilerin adı bile yoktu. Bu alanda hukuki bir düzenleme yoktu. 2005 yılında engelli yasasını çıkarttık. Engelli ailelerinin yaşamlarında çok şey değişti'' dedi.

EMPATİ KURMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Çıkarılan yasa ile birlikte engellilerin temel sorunlarının çözülmeye başlandığını belirten Karaaslan, ''Bugün geldiğimiz notada hala eksiklerimiz var. Hala aşılması gereken problemler var. Ancak en azından engellilerin sosyal hayata katılmasını, kentlerin engelliler açısından ulaşılabilir olmasını tartışıyoruz. Yani büyük bir aşama kaydettiğimizi söyleyebiliriz. Bu yasal düzenlemeler bir tarafa toplumdaki algıyı, bakış açısını değiştirmeliyiz. Bizim toplumumuzda bir kişi engelliye çok duyarlı ise, çok hassas ise mutlaka ailesinde engelli vardır diye düşünürüz. Böyle olmamalı. Empati kurmayı öğrenmeliyiz. Hepimiz karşımızdaki ile kendi hayatımızı bir ortak noktada buluşturmayı öğrenmeliyiz. Sadece engelli konusunda değil her konuda böyle olmalı'' dedi.

BU TÜR TESİSLER YAYGINLAŞMALI

Türkiye'de ilk ve tek olan Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engellilerin tatil yapmasının mutluluk verici olduğunu belirten Karaaslan, ''AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcısı olarak Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi gibi özel yerlerin yaygınlaştırılması için elimden geleni yapacağım. Bu tür tesislerin yaygınlaşmasını çok önemsiyorum'' diye konuştu.

Kahvaltının ardından Necmi Çamaş ile birlikte merkezi gezen Karaaslan, engelliler için çok özel ve önemli olan bu merkezi hazırlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum