Çığ altında kalan son işçilere de ulaşıldı

Çığ altında kalan son işçilere de ulaşıldı
Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 isimli HES inşaatında meydana gelen çığda kaybolan işçilerden Erhan Aslan ve Lokman Çelik'in cesetlerine 5'inci günde ulaşılabildi.

Geçen cumartesi günü HES inşaatının bulunduğu bölgede meydana gelen olayda, tünel girişinde bulunan 7 işçi çığa yakalanmıştı. 2 işçinin yara almadan kurtulduğu olayda Adana nüfusuna kayıtlı Nusret Er isimli bir işçinin cesedi olayın hemen ardından arkadaşları tarafından bulunmuştu. Daha sonra Erzurum'dan gelen AFAD ekiplerinin çalışması sonucunda pazartesi günü Sivaslı Özgür Can Özyürek ile Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Muhammet Işıklı'nın cesetlerine ulaşılmıştı. Çığ altındaki Muş Bulanıklı Lokman Çelik ile Tuncelili Erhan Aslan'ı arama çalışmalarına da bu sabah yeniden başlanmıştı. Erzurum ve Trabzon AFAD ekipleri ile dün Ankara'dan 10 kişilik ekip ve bazı işçi yakınlarının katılımıyla devam eden çalışmalarda bugün sabah saatlerinde ilk olarak Erhan Aslan'ın cesedine ulaşıldı. Ambulansla Çaykara Devlet Hastanesi'ne getirilen Aslan'ın cenazesi buradaki işlemlerin ardından otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çalışmalarına devam eden ekipler, çığ altında kalan son işçinin cesedine de saat 13.30 civarlarında ulaştı. İşçilerin çığa yakalandığı HES tünel ağzından yaklaşık yaklaşık 200 metre aşağısındaki dere yatağında bulunan Çelik'in cenazesi de araçların bulunduğu yere çıkartıldıktan sonra Çaykara Devlet Hastanesi'ne getirilecek.

Elim olayda hayatını kaybeden işçilerden Nusret Er'in naaşı çığa yakalandıkları tünel ağzına yakın bir noktada ilk gün arkadaşlara tarafından bulunmuştu. Diğer 4 işçinin cesedine ise yaklaşık 200 metre aşağıdaki dere yatağında çığla oluşan kar kütlesinin altında bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.