ÇİFTLİK ESNAFI ZORDA

ÇİFTLİK ESNAFI ZORDA
Samsun'un gözde caddelerinden Çiftlik Caddesi'nin esnafı, caddenin araç trafiğine kapatılmasından dolayı iş yapamadıklarını, dükkanlarının kiralarını, çalışanlarının ücretlerini ödeyemez duruma geldiklerini, dükkanların bir bir kapandığını dile getirdi.

ESNAF ZOR DURUMDA
Samsun'un İlkadım İlçesi'nin gözde caddelerinden olan Çiftlik caddesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından AVM'ye dönüştürme iddiasıyla altyapı, zemin ve binaların görselliğini ön plana çıkaracak uzun süren çalışmalar yapılarak, tamamlandığında cadde araç trafiğine tamamen kapatıldı.
Günde yaklaşık 13 bin aracın geçiş yaptığı Çiftlik caddesi'nin araç trafiğine kapatılması nedeniyle esnaf zor durumda kaldı.

DÜKKANLAR KAPANIYOR
Büyükşehir Belediyesi'nin Çiftlik Caddesi'ni güzelleştirmek ve AVM'ye dönüştürmek amacıyla yapmış olduğu çalışmalar sonlandığında cadde araç trafiğine kapatıldı. Yakın çevrede de araçların park etmesini sağlayacak Otoparkın olmaması nedeniyle, Çiftlik caddesinden araçlarıyla geçerek, par ederek alışveriş yapma işi bitti. Dolayısıyla iş yapamayan esnaf birer birer dükkanlarını kapatmaya başladı.

128 ESNAF İMZALADI
Çiftlik esnafı kendilerini zor durumda bırakan, dükkanların kapanmasına neden olan bu uygulamaya son verilmesini, caddenin yeniden araç trafiğine açılmasını talep ediyor. Çiftlik Caddesinde dükkanı bulunan 150 esnaftan 128'inin imzalı ve kaşeli "Çiftlik caddesinin trafiğe açılmasını" talep eden dilekçelerini Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Vali'ye, Büyükşehir Belediyesi'ne gönderip yardım istemişler.

BİZİ DİNLEYEN YOK
Çiftlik Caddesi esnafları adına konuşan Recep Çelik,"Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a caddenin trafiğe açılması için müracaat ettik. Ben Çiftlik Koruma ve Güzelleştirme Derneği'ni muhatap alırım, dedi. Bizi dinlemedi. 13 bin aracın geçtiği güzelim Çiftlik Ceddemizin hiçbir anlamı yok. İş yapamadığından esnaflar dükkanlarını kapatıyor. Çalışanlarımızın parasını dahi ödeyemiyoruz. Cadde hafif araç trafiğine açılması için müsait durumda. Sesimizi duyurmak istiyoruz" diyerek esnafın perişan durumunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum