Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

ÇİFTLİK CADDESİNE RUH GELDİ

Açılsın mı? Açılmasın mı?

Açılırsa daha kötü olur?

Açılmazsa ne olur?

Açılacaktı, açılmadı.

Ne zaman açılacak?

Niye açılacak?

Niye açıldı?

O oldu? Bu oldu? Kuş uçtu, torba doldu.

Evet sonunda olan oldu?

Çiftlik caddesi trafiğe açıldı. 

Çiftlik Caddesinde büyüyen, gençliği geçen ve babaevi halen hürriyet mahallesinde bulunan biri olarak yazıyorum. 1971 yılında rahmetli babam eski vilayet binası karşısında kiracı olarak otururken Hürriyet Mahallesinde ev alarak Çiftlik Caddesine taşınmış, ben o zaman 3 yaşındayım. İlkokulu Şehir Kulübü karşısında 23 Nisan İlköğretim Okulunda, ortaokulu yine aynı yerde Merkez Ortaokulunda, liseyi ise DSİ Bölge Müdürlüğü karşısında Teknik Lisede okudum. 

O yıllarda her günümüz Çiftlik Caddesinde geçiyordu. Gençlik grubumuzla günde yürüyerek 100 tur atardık. Ehliyet sahibi olduğumuzda araba ile her gün Osmaniye Caddesinden, Çiftlik Caddesine, Lise Caddesinden, Gazi Caddesine ve tekrar Osmaniye Caddesinden Çiftlik Caddesine döner dururduk. Çiftlik ilk trafiğe kapandığında karşı çıkanlardan biri oldum. 

Sonrasındaki süreci birlikte yaşadık. Çiftlik Caddesinin bir ruhu vardır. Samsun'un önemli, adı ile bilinen bir caddesidir. Eskiden Samsun'u ziyaret edenlere sorulduğunda ilk dedikleri Çiftlik Caddesine gitmiştim, bir de Mecidiye'ye derlerdi. Aslında Çiftlik Caddesi lakap olarak kullanılan posta adresi olarak asıl adı İstiklal Caddesidir. Aynı şekilde Mecidiye de lakap olarak kalmış posta adresi olarak asıl adı 2. Kısım Gazi Caddesidir. 

Geçen gün arabayla Çiftlikten geçtim. Çiftlik Caddesinin yarısı 40 yıllık eski esnafların bulunduğu yarısı da devamlı değişen esnaflardan oluşur. Baktım Çiftlik Caddesine bir ruh gelmiş, geçerken park edip üç esnaf arkadaşımı ziyaret ettim. Üçü de Çiftlik Caddesinin trafiğe açılmasından memnundu. Onlar da benim hissettiği hissetmiş, çok iyi oldu, bir ruh geldi dediler.  Keşke daha önce açılsaydı dediler, yıllarca mücadelesini yaptık, nasip bugüneymiş, işlerimizde yüzde 20 oranında bir fark oluştu dediler. Artık farklı bir müşteri kitlesi geliyor dediler. 

Mart 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Çiftlik esnafını 2 defa gezme fırsatım oldu  ve 3 defa da yapılan toplantılarına katıldım. Ayrıca sadece esnaf dışında Hürriyet, Çiftlik, 19 Mayıs, Zafer ve Karadeniz Mahallesi sakinleri ile Başkan Demir'in seçim döneminde bir araya gelerek diğer beklentileri yanında Çiftlik Caddesinin trafiğe açılması konusunda da görüşlerini aldı. 

Demir Başkan seçimler sonrası gündeme aldığı Çiftlik Caddesini ek bir mali yük getirmeden trafiğe açılmasını sağladı.  Bugün bu durumdan gerek Çiftlik esnafı gerekse de Çiftlik sakinleri memnun görülüyor. Çiftlikte işi olan araçla gelemiyordu, araçla geldiğinde de Çiftlik mahalle sakinleri ile araç parkı sorunu yaşıyordu.

Seçimlerde söz verip sözünü tutan Demir Başkan, seçim sonrasında birlikte değerlendirip birlikte karar vereceğiz dedi. Demir Başkan sözünü tuttu. Çiftlik esnafının ve Çiftlik sakinlerinin görüşlerini aldı, isteklerini yerine getirdi. Trafiğe açılan Çiftlik Caddesi esnafına ve sakinlerine hayırlı olsun.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR