ÇİFTE SERGİ

ÇİFTE SERGİ
Pera Müzesi'nde çifte sergi

Pera Müzesi baharı iki yeni sergiyle karşıladı. Biri ilk kez İstanbul’a gelen Giorgio de Chirico’nun sergisi, diğeri iki jenerasyon koleksiyonerin seçkisi.
 
Pera Müzesi sergiden sergiye koşuyor. Müze şimdi de resimde metafizik akımının öncüsü, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico’nun eserlerini İstanbul’a getirdi. Serginin adı da pek manidar “Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi”... Gerçeküstücülüğe de esin kaynağı olan ikonik sanatçı Chirico’nun sergisinin küratörlüğünü Fabio Benzi yapıyor. Resimleriyle René Magritte, Paul Delvaux, Man Ray, Pierre Roy, Salvador Dali, Yves Tanguy gibi sürrealistleri etkileyen Chirico’nun bu sergisinde yaklaşık 70 resim, 2 litografi serisi ve 10 heykel bulunuyor. Üstelik bu serginin manevi bir yanı da var; sanatçı ilk kez babası Evaristo de Chirico’nun doğduğu kent olan İstanbul’a eserleriyle geldi. 1909’teki erken dönem eserinden 1970’lerin ortalarındaki son dönem yapıtlarını kapsayan bu panoramayı kaçırmayın!

“'UZUN CUMA'LARI KAÇIRMAYIN!”
Pera Müzesi’ni ‘Uzun Cuma’larda 18.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.
Sanat disiplinlerinde koleksiyonlerlik sürekli tartışılır, ne olup olmadığı üzerine yorumlar yapılır. Müzedeki diğer sergi “Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki”de, Kabakcı’ya babası Nahit Kabakcı’dan kalan eserler yer alıyor. Böylece iki farklı jenerasyonun sanat koleksiyonerliğine bakış açısı gözler önüne seriliyor. Küratörlüğünü Huma Kabakçı ve Esra Aliçavuşoğlu’nun yaptığı sergi “Hafıza”, “Formları Şekillendirmek”, “Akışkan Kimlikler”, “Modernite” ve “Yüz Yüze” bölümlerinden oluşuyor. Sergide işlerini görebileceğiniz 45 sanatçı arasında Aliye Berger, Heinz Mack, Damien Hirst, Etel Adnan, David Bailey gibi isimler var. HABERTÜRK CUMARTESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.