ÇİFTÇİLERİN DEVLETE GÜVENİ ZARAR GÖRMEMELİ

ÇİFTÇİLERİN DEVLETE GÜVENİ ZARAR GÖRMEMELİ
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Genç çiftçilerimizin devletine olan güven duyguları zarar görmemeli ve üretim istekleri yok edilmemelidir. Genç çiftçilerimize dağıtımı yapılan hastalıklı hayvanların alımında ve dağıtımında kusurlu olan herkesten mutlaka hesabı sorulmalıdır" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, yaptığı açıklamada, "Kamu iktisadi teşebbüsleri komisyonu (KİT) toplantısında, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) ve TOKİ’nin  2017- 2018 yıllarına ait Sayıştay denetim raporlarının görüşmelerinde Sayıştay raporlarının incelenmesi sonucunda birçok iş ve işlemin eksik ve hatalı olduğu tespiti yapılmıştır. TİGEM’in tarımsal destekler alması daha çok istihdam ve üretim artışı olacaktır. 2019 yılında Genç Çiftçi projesi kapsamında dağıtımı yapılan hayvanların bir kısmının veba hastalığı nedeniyle ölmelerinden kimler sorumludur? Hayvanların temininde kimler korunmuş ve bunun sonucunda kaç üreticimiz mağdur edilmiştir. Uzman veteriner hekimlerimizin ortak görüşü; proje kapsamında dağıtılan hayvanların nitelikleri bakımından yeterli olmadığı, damızlık ve üreme özelliklerinin bulunmadığı ifade edilmektedir. Birçok bölgede dağıtımı yapılan hayvanların hızla ölmelerinin nedeni olarak da gerekli sağlık kontrolleri yapılmadan genç üreticilere verilmiştir. Genç çiftçilerimiz, devletine olan güven nedeniyle endişe duymadan genç çiftçi projelerine imza atmışlardır. Devlet ve kurumlar adına görev yapan kamu görevlileri, birilerine yaranmak, kurtarmak için devlete zarar vermemelidir. Genç çiftçilerimiz devletine olan güven duyguları zarar görmemeli ve üretim istekleri yok edilmemeli. Proje kapsamında genç çiftçilere dağıtımı yapılan hastalıklı hayvanların alımında ve dağıtımında kusurlu olan herkesten mutlaka hesabı sorulmalıdır" dedi.

pwar9227.JPG

"HESABI SORULAMAZ BİR HAL ALMIŞ DURUMDA"
Milletvekili Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayıştay’ın TOKİ’nin hesaplarını incelemesinde de Rantı yüksek inşaatların yandaş firmalara davet usulü ile işlerin verildiği ve fazladan ön ödemeler ile TOKİ’nin zarara uğratıldığı görülmektedir. Ülke genelinde konut üretimi yapan TOKİ ihalelerinin şeffaf yapılmaması çeşitli kuşkulara neden olmaktadır. Eşit koşullarda ihaleler yapılmış olsa devletin karı olabileceği gibi  konut alan yurttaşlarımızı da daha ucuz konut almış olacaklar. TOKİ konutlarının dağıtımında da yandaş olanların kayırıldığı, rantı yüksek olan yerlerde kura çekimleri çeşitli kuşkuları da beraberinde getirmiştir. Sayıştay’ın denetimlerinde ortaya çıkarılan eksiklikler kurumları zarara sokarken, konut alan yurttaşlarımızı da zarara uğratmaktadır. Tüm bu olumsuzluklar sonunda vatandaşlarımıza yansımakta ve onların bütçelerinden daha fazla paranın çıkmasına neden olmaktadır. TOKİ inşaat alanları milli emlaktan arsaların ihalesiz olarak kullanılması dolaylı bir şekilde, siyasal iktidarın rant gelirleri olarak kullanmakta, kontrolün ve hesabı sorulamaz bir hal almış durumda. TOKİ’nin yaptığı inşaatlar denetlenir hale getirmek zorundasınız."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.