ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA

ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Buğday, Arpa ve diğer tahıl ürünlerinin taban fiyatları AKP Hükümetinin uyguladığı fiyat politikaları üreticiyi zor durumda bırakmıştır.

  “Tahıl ürünlerinde taban fiyat açıklaması yapan AKP hükümeti üreticide hayal kırıklığı yarattı. Tarımda girdi fiyatları; Mazot, ilaç, tohum fiyatları katlanarak artması tahıl ürünlerinin fiyatlarının geçen yılla aynı olması anlaşılır bir olay değildir. Halkı üretimden uzaklaştırmak ve tüketici yapmak için AKP hükümeti elinden geleni yapıyor. Üreticiye; üretmeyin, Halka üretmeden tüketin ve borçlanın politikaları uygulanmaktadır.”dedi.

ÜRETİCİ PERİŞAN

“Üretimden kar edemeyen Çiftçi borcunu borçla kapatır duruma getirildi, bir Bankadan aldığı borçla diğer Bankanın borcunu kapatmaya çalışıyor.  Borç batağından çıkamayan üreticilerin tarlalarını satarak günü kurtarmaya çalıştıkları da acı bir gerçektir.  Çiftçi süratle üretimden uzaklaşarak büyük kentlere göçüyor. Birçok bölgede ve Samsun’da tarım arazileri işletilmekten vaz geçilmiştir. AKP hükümetlerinin tarım politikaları böyle devam ederse yakın gelecekte üretici bulmamız da zor olacak.”dedi.

KEPEK İTHAL EDİLİYOR

“İthal edilen 1 ton Kepek 650 TL olması ve 1 ton Buğdayın 850 TL’den borsada işlem görmesi AKP Hükümetinin ayıbıdır.”dedi.

GÜMRÜK VERGİLERİNİN SIFIRLANMASI

Samsun milletvekili Zeybek;    “Tarım ürünlerinin sıfır gümrükle ithalatının önünü açan Bakanlar Kurulu; İthalatta gümrük vergilerinin sıfırlandığını açıklasa da tarım ve ekonomi uzmanları bu uygulamanın yerli tarımı bitireceğine dikkat çekiyor.   İthalatta; tarım ürünlerinin gümrük vergilerinin sıfırlanması Ülkemiz tarımını ve üreticisini cezalandırmaktır. AKP hükümetinin son kararname ile gümrük vergileri sıfırlaması sonucu; Hükümet çiftçimizden yana ekonomik desteklemelerin derhal alınmasını istiyoruz. Birçok ürünü taban fiyatlarını düşük açıklamasına rağmen TMO alım yapmaması üreticimiz ürününü daha da düşük fiyatla satmak zorunda bırakmaktadır. AKP hükümetinin İthalat ta tarım ürünlerinde gümrük vergilerini sıfırlaması üreticiyi cezalandırmıştır. “dedi.    

                                                                                             

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.