CHP'nin şeker fabrikası eleştirisi

CHP'nin şeker fabrikası eleştirisi
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın acilen yeniden çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Akcagöz, şeker fabrikası önünde yaptığı basın açıklamasında, Samsun'un kamuya ait tarıma dayalı tek sanayi kuruluşunun şeker fabrikası olduğunu ve 30 yıldır ülke ekonomisine büyük katkı yaptığını belirtti.

"Bugün geldiğimiz noktada Çarşamba Şeker Fabrikası'nın atıl durumda bırakılması Samsunlu olarak ve bu toprakların insanı olarak hepimize üzüntü veriyor." diyen Akcagöz, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'deki 25 şeker fabrikasından sadece Çarşamba Şeker Fabrikası çalıştırılmamaktadır. Susurluk, Alpullu, Ağrı ve Kars Şeker Fabrikaları bugün çalışır vaziyettedir. Yeterli pancar üretimi yapılmıyor bahanesi geçerli bir bahane değildir. Çünkü üreticinin şeker pancarı üretimi için teşvik yapılmıyor. Türkiye'nin pancar şekerine ihtiyacı var. Dolayısıyla da şeker fabrikalarına ihtiyacı var. Yaptığımız araştırmalar teknik aksamı bakımla en az 100 bin ton kapasiteyle çalışır vaziyete getirilebilir.

Sayın Valimiz de bu konuda yanlış bilgilendirildi ancak yaptığı incelemeler sonucunda fabrikamızın atıl bırakılmış fakat hizmete hazır beklediğini dile getirdi. Şeker fabrikamıza sahip çıkmalıyız. Bunu siyaseten söylemiyoruz, ekonomiye olan katkısı nedeni ile söylüyoruz. Çarşamba Şeker Fabrikası'nın bacası ne zaman tütecek? Bu baca tütene kadar mücadelemize devam edeceğiz."

Açıklamaya Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe ve parti üyeleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.