CHP'DEN REFERANDUM ÇALIŞMALARI

CHP'DEN REFERANDUM ÇALIŞMALARI
Samsun CHP İl Başkanı Akcagöz ve CHP Milletvekili Zeybek referandum çalışmaları için 19 Mayıs ilçesinde

   Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 19 Mayıs ilçesinde, referandum için başlama düdüğünü çaldı. Toplantıda, partililerle bir araya gelen Akcagöz ve Zeybek, referandum çalışmasının ana hatlarından bahsettiler. CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, önümüzdeki sürecin bir seçim süreci değil, insanların evet hayır tercihlerinin sorgulanacağı bir referandum dönemi olduğunu belirterek, " Ne hazindir ki, evet diyecek olan ile hayır diyecek olan arasında kapanmaz bir uçurum açıyorlar. Hayır verecek olanları terör safında diye lanse ediyorlar. Bu büyük ayıp ve halkın iradesine saygısızlık. Vatandaş sandığa gidip, dilediği tercihi yapmakta hürdür. Bu tercihi, onu kötü yapmaz. Bu tercihinden dolayı ona kötü denilemez. Anlaşılan o ki, referandum süresince aynı siyaseti izlemeye devam edecekler. Çünkü, çok inanarak çıktıkları bu yolda yalnız kaldıklarının farkındalar. Bu Anayasa değişikliği meselesinin, milletin gündeminde olmadan ortaya çıktığını artık saklayamıyorlar. Neymiş efendim Fetö de hayır diyecekmiş. Fetö ne derse desin bize ne? Fetö, dün her işinizin ortağıydı. 2010 referandumunda mezardakiler de çıkıp evet dedin diye dua eden, dönemin hoca efendisi, sizin siyaset arkadaşınız Fetö değil miydi? Şimdi kalkmış bir de, hayır diyenler terörist, evet diyenler vatansever edebiyatı parçalıyorsunuz. Bu millet neyin ne olduğunu artık görüyor. Bari milletin özgür iradesine karışmayın. Elinizde her türlü imkan var. Medya olanağı var. Telefon tapeleri ifşa olan iş adamlarınızın aktardığı paralar var. Çalışın. Ama çalışırken, milleti bölmeye yönelik ifadeler kullanmayın. Millete yazık etmeyin. Bölünmeye çanak tutmayın. " dedi. 
           Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Avrupa ülkeleri monarşi ile demokrasiyi birlikte yaşatma yoluna giderken, biz hanedanı ülke dışına çıkartıp cumhuriyeti ilan ettik." sözlerine değinen Tufan Akcagöz, " Sonunda monarşiyi de savundu. Dilinin altındaki baklayı çıkardı da diyebiliriz. Ancak bilmediği bir şey var. Hatırlatmak isteriz. Hanedanı biz kovmadık. Hanedan, başta Padişah olmak üzere milletini İngilizler'e değişti. Hanedanın başı, bir İngiliz zırhlısına binip kaçtı. Bu ülkeye Mondros'u ve Sevr'i bıraktılar. Ulu Önder Atatürk bizi, esaretten kurtardı. Millet, Atatürk'e inandı ve onun yolunda bağımsızlığını yeniden kazandı. Şimdi belki de sömürge bir devlet olacaktık. Belki de devletimiz hiç olmayacaktı. Bugün için monarşiyi savunmak ve hanedanın ülkeden kaçışını dramatize etmek, en basit tabiriyle Türk tarihini bilmemektir. " diye konuştu. 
          İstenilen değişikliğin totaliter bir devlet yapısı öngördüğünü ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, " Meclis çalışması esnasında gelişmeleri siz de takip ettiniz, biliyorum. Her türlü baskıyı gösterdiler. Ama bu sizin gördükleriniz inanın az kısmı. Daha şiddetli şeyler yaşadık. Mücadele ettik. Elimizden geleni yaptık. Anayasa Komisyonu, tüm hukuk dışılıkları yaşattı. Hukukun tecelli etmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hukuk yerle bir edildi ve bu değişiklik öyle çıktı. Şimdi yapmak zorunda olduğumuz iş, parlamenter demokrasimize sahip çıkmaktır. " dedi. Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.