CHP SAMSUN TERME AFET BÖLGESİNDE

CHP SAMSUN TERME AFET BÖLGESİNDE
CHP Samsun İl Yönetimi Terme'de yaşanan sel felaketini yerinde inceledi.

Samsun'un Terme ilçesinde sağanak yağışın etkisi ile sel ve heyelan meydana geldi. Binlerce dönüm tarım arazisi, ev ve iş yeri ciddi maddi hasara uğradı.

terme-sel3.jpeg

CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Atilla Tekcan,Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Kaya, CHP Terme İlçe Başkanı Hasan Pekgöz ve Milletvekili adayı Dr. Murat Çan sel ve su baskını yaşanan bölgelerde inceleme ve değerlendirme yaptılar. Bölge halkına ve mahalle muhtarlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

terme-sel1.jpeg

Bölgede yeterli çalışma yapılmamış
Terme'de yaşanan sel felaketinin ilk olmadığını ve gerekli önlemler alınmadığı taktirde son olmayacağını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, "Terme ilçesinde bulunan derelerin drenajlarının ve ıslah çalışmalarının yeterli seviyede yapılmaması bölgede sel ve heyelana sebep olmuştur. 1994'te Terme Belediye Başkanının hayatını kaybetmesine yol açan bir sel felaketi yaşanmıştı. 25-30 sene öncesinden bu durum belli ama hiçbir çözüm üretilmemiştir. Bölge sakinleri ile görüştük, bu konu ile ilgili projenin olduğu ancak ihalede çıkan anlaşmazlıklar ve sorunlar nedeni ile bir türlü faaliyete geçirilmediğini öğrendik" dedi.

terme-sel5.jpeg

Hepimizin Sorunu
Terme halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Kundak,"Devletimizin bu sorun hakkında kesin çözüm yollarını üretmesini temelli ediyoruz. Sayın Vali'miz ve ilgili kurum müdürleri ile görüşme yapacağız. Özellikle alt yapı çalışmaları için gerekli desteği vermek adına şimdiden Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği'nden (TMMOB) ve Çevre Mühendisi arkadaşlarımızdan burada inceleme yapılmasını ve en azından proje konusunda yardımcı olmalarını rica edeceğiz. Bu sadece Termelilerin sorunu değil hepimizin sorunu". diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.