CHP KAYYUM KARARLARINA TEPKİLİ

CHP KAYYUM KARARLARINA TEPKİLİ
SAMSUN CHP İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz kayyum kararlarını eleştirdi

 CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz, 2 il, 24 ilçe ve 2 belde belediyesine kayyum atanmasını doğru bulmadığını belirterek, şunları söyledi : 

Bakanlar Kurulu tarafından, Türkiye'de 2 il, 24 ilçe ve 2 belde belediyesine kayyum atanmıştır. Bu belediyelerin bir kısmı Akp'li, bir kısmı da Hdp'li belediye başkanları tarafından yönetiliyordu. Bu belediyelerin, Pkk ve Fetö/Pdy terör örgütleri ile bağlantılı olduğu, bu karara dayanak olarak gösterilmektedir. 

          Kanun Hükmünde Kararnameler ile seçilmiş belediye başkanlarına yönelik bu tasarrufu ve belediyelere kayyum atanmasını doğru bulmuyoruz. Şayet bir belediye başkanı bir terör suçuna bulaşmışsa kanunlar çerçevesinde gereği yapılır ve hakkında yasal soruşturma başlatılır. Gerekirse görevden alınır ama belediyeye kayyum atamak gibi milletin iradesini ortadan kaldıran bir uygulamayı hukuk devleti ile bağdaştırmamız mümkün değildir. Kayyum görevlendirmesi, terörle mücadele yöntemi olarak savunulamaz. Bundan 1 gün önce de, Eğitim-Sen'e üye olan 11.500 öğretmenin görevden alındığını biliyoruz. Kanun Hükmünde Kararnameler ile yapılan bu düzenlemeler, tamamen hukuk dışı uygulamaları beraberinde getirmiştir. 
          Bu nedenle, tüm bu uygulamalar, toplumsal kutuplaşmayı daha da artırmakta, ülkemizi hukuk devleti çizgisinden ve Parlamenter demokratik sistemden uzaklaştırmaktadır. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.