CHP BARO'YU ZİYARET ETTİ

CHP BARO'YU ZİYARET ETTİ
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz güven tazeleyen Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz'ü ziyaret edip kutladı

          CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, İl yönetim kurulu üyeleri Filiz Öztopal ve Tarık Özkan'la birlikte, 1-2 Ekim tarihinde gerçekleşen seçimde yeniden Samsun Barosu Başkanı olarak seçilen Av.Kerami Gürbüz'ü makamında ziyaret etti. 

SAVUNMA MAKAMI YOK SAYILAMAZ
Yeni dönemde Samsun Barosu Başkanı Av.Kerami Gürbüz ve yönetim kuruluna tebriklerini ve başarı dileklerini sunan Tufan Akcagöz, "Adalete her zamankinden çok ihtiyacımız var. Yargı dediğimiz zaman, bunun içinde sadece Hakim ve Savcı yok. Avukat'ı, savunma makamını yok sayan bir anlayış, gerici bir anlayışın ürünüdür. Bugün hala Avukatlar kendi özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele ediyorlar ve bu haklardan hâlâ mahrum iseler, bu da geri kalmışlığımızın bir göstergesidir. " dedi. 

YARGIYA GÜVEN YEŞERTİLMELİ
Yaşanan gelişmelere bakıldığında, yargıya güvenin neredeyse tükenme noktasına geldiğini belirten Akcagöz, "Zedelenen adalet duygusunu nasıl tamir edeceğiz bilmem. Hakim tutuklu, Savcı tutuklu, mübaşir tutuklu, kâtip tutuklu. Adam 3 aydır FETÖ soruşturmasını yürütüyor, şimdi göz altında. Telefonunda ByLock çıkmış. Eyvah ki eyvah. Şayet bu doğruysa, 3 aydır yürüttüğü soruşturma ne olacak? Kimler serbest kaldı, kimler değil birebir incelemek gerek ama şu anda bakıyorum bunları yapacak kadro da zayıfladı. " dedi.

AVUKATLIK YARGININ KURUCU UNSURLARI ARASINDADIR
          Avukatlık mesleğinin, yargının kurucu unsurları arasında olduğunu ifade eden CHP Samsun İl Başkanı, "Kurucu unsur ve aynı zamanda birleştirici unsurdur. Savunma olmadan, bağımsız ve tarafsız yargıdan söz etmek de mümkün değildir. Olağanüstü Hal dönemi süresince, Avukatlık mesleğinin icrası ve vekil/müvekkil ilişkileri de kısıtlandı. Benim de içinde bulunduğum Avukat camiasının, işini icra ederken zorluk yaşadığını görüyorum. Özellikle olağanüstü hal gerekçesiyle Avukat ile müvekkilin cezaevindeki görüşmeleri bile olağanüstü zorlaştı ki bi durum Avukatın, işini yapmasını da zorlaştırıyor. Avukat'tan belki her olağanüstü dönemde siyasi iktidarlarca çekinilmiştir ama Avukat olmadan ve savunma alanı güçlendirilmeden, hukuk devleti olmamız da mümkün değildir. " diye sözlerini tamamladı. 
          CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, bir önceki dönem,  Samsun Barosu Genel Sekreterliği görevini yürütmüştü. Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.