CEZA ALDI

CEZA ALDI
A. Yener Cebbar Adnan Bahadır’a yönelik hakaret içeren yazısı nedeniyle mahkemeden CEZA ALDI

          Gazeteci A. Yener Cabbar, Hedef Halk gazetesindeki 09/06/2016 tarihli köşe yazsında Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bahadır’la ilgili hilafı hakikat köşe yazısı nedeniyle mahkeme tarafından önce 175 gün para cezası ile cezalandırıldı. Mahkeme A. Yener Cabbar’ın aynı suçu birden çok işlediği için cezayı 218 güne çıkardı. A.Yener Cabbar mahkemeye 4.360 TL ceza ödeyecek. Ayrıca avukatlık ücreti olarak da 1980 TL olmak üzere toplamda 6340 TL para ödeyecek.

scan10001-002.jpgd-001.jpgscan1-002.jpg

                     MAHKEME SUÇ İŞLEMEYE MEYİLLİ DEDİ VE CEZADA İNDİRİM YAPMADI

          Samsun 3. Asliye Ceza Mahkemesi sanık A. Yener Cabbar’ın Adnan Bahadır’a yönelik hakaret içeren ve onur ve şahsiyetini zedeleyici ifadeleri nedeniyle verdiği 175 günlük adli para cezasını A. Yener Cabbar’ın suç işlemeye yönelik eğilimini göz önüne alarak aldığı cezaya indirim uygulamadı. A. Yener Cabbar’ın bu mahkemeyle ilgili daha önceki köşe yazılarında “Bu mahkeme Samsun basını için milat olacak” yazıları dikkate alındığında, mahkemenin A. Yener Cabbar’a verdiği cezanın gerçekten Samsun basını için ne anlama geldiği açıkça belli oldu.

                          YAZININ TAMAMI YALAN İFTİRA VE HAKARET DOLU

    A. Yener Cabbar’ın 09/06/2916 tarihli köşe yazısında “Eski İmam halı paralarını iç etmiş” şeklindeki ifadelerin tamamının yalan olduğu mahkeme kararı ile bir kez daha ortaya çıktı. Mahkeme A. Yener Cabbar’a yedi aya isabet eden para cezası verdi. Mahkemenin bu kararı ile A. Yener Cabbar’ın yazdığı yazılarının ne kadarının  doğru, ne kadarı yalan olduğunu da kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

                                                  SIRA TAZMİNATA GELDİ

   A. Yener Cabbar’ın gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bahadır’la ilgili gerçeklerden uzak ve hakaret dolu köşe yazısı nedeniyle Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nden aldığı cezanın yanı sıra Adnan Bahadır’ın önümüzdeki günlerde yüklü tazminat davası açacağı öğrenildi. Gazetecilik mesleğinin, toplumu doğru aydınlatma zorunluluğu olan kamusal bir görev olduğu göz önüne alındığında Cabbar’ın yazdığı köşe yazısının sadece kişisel hırsını ön plana aldığı ve toplumu yanlış bilgilendirdiği bu yazıdan açıkça ortaya çıkmakta. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.