ÇEVRE YOLUNDAN ŞİKAYET

ÇEVRE YOLUNDAN ŞİKAYET
Samsun İli Fakirleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural kazalara sebep olduğunu iddia ettiği çevre yolundan şikayetini dile getirdi

Samsun İli Fakirleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Vural,” Samsunun merkez trafiğini rahatlatmak için yapılan çevre yolu yüz bin nüfusu olan Canik ilçemizin ortasıdan geçmektedir ”dedi.

Ne yazık ki bu yol trafiğe açıldıktan sonra kazalar peşpeşe gelmeye başladığını vurgulayan Başkan Vural, “ Yaklaşık üç yılda 20'nin üzerinde ölümlü ve onlarca yaralanmalı kaza meydana geldi. Son on günde biri 16 yaşında olmak üzere iki kardeşimiz hayatını kaybetti. Biri geride gözü yaşlı anne baba ve kardeşler, diğeri ise iki yetim çocuk ve bir eş bıraktı. Bu vefat eden kardeşlerimizin büyük çoğunluğunun Canik bölgesinden olması bizleri dahada fazla üzmektedir ”dedi.

‘IŞIKLANDIRILMASINI ACİL OLARAK İSTİYORUZ’
Bu yollar yapılırken en büyük hata, halkın can güvenliğinin düşünülmemedilerini dile getiren Başkan Vural,”eğer bu yol üzerinde belirli noktalara trafik ışıkları konulmuş olsaydı bu kazaların bir çoğu beklide olmayacaktı. Canikteki sivil toplum örgütleri olarak bu konuyu defalarca dile getirmemize rağmen, hatta altı ay evvel 16 sivil toplum örgütü birlikte imzalı ve mühürlü dilekçemizi Samsun  Büyükşehir belediyesi ukome ye vermemize rağmen çözüm üretilmedi.Ayrıca canik belediyemiz de karayollarına ve ukome ye defalarca yazılı olarak iletmemize rağmen bir sonuç alınamamıştır. Canik kaymakamlık binası ve müdürlüklerin, bankaların, Medicana hastahanesinin ve sanayinin karşı tarafta olması sebebiyle yaya trafiği oldukça yoğun olmaktadır. Özellikle emeklilerimizin karşıya geçişte çok zorlandıkları görülmektedir. Biz sivil toplum örgütleri olarak, en kısa zamanda yayaların ve trafik akışının emniyetli bir hale gelecek şekilde ışıklandırılmasını acil olarak istiyoruz. Başta Valimiz olmak üzere ilimizi yönetenlerin bu konuya eğilmelerini diliyoruz. Artık başka canların yanmasını istemiyoruz. Aksi takdirde bu olumsuzlukların cevabını yarın allah’a verirsiniz” diye konuştu.

Yapılan Basın açılamasına, Canik Çilek Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sekmen, Canik Müteahhitler Deneği Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mersinli, Canik Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erbaş, Canik Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Hüseyin Mızrak, Canik Ak Parti Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Mahmut Livaoğlu, Canik Dev geviş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Tan, Samsun Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ülker, Canik MHP Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Saral ve Canik AK Parti Gençlik Kolları Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Emre Yılmaz katıldı.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.