"ÇEVRE YOLU ŞART"

"ÇEVRE YOLU ŞART"
Samsun'da trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı Çarşamba-Terme karayolunun, bölgeye yapılacak çevre yolu ile bütün sorunların ortadan kalkacağını düşünen Kavuran, "Çarşamba ve Terme ilçelerinden geçen bir çevre yolu yapılması şart" dedi.

"SAMSUN, KAVŞAK GÖREVİNDE"

Samsun'un Anadolu'yu Karadeniz'e bağlama konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, "Samsun, Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan tek geçiş yolu. Samsun; Ankara, İstanbul istikametinden gelip Giresun Rize gibi illere giden tek yolun birleştiği kavşak niteliği taşıyan bir şehir. Bu nedenle Samsun'dan diğer illere gidecek olan ve başka bir şehire gitmek için Samsun üzerinden geçen vatandaşlar trafiği kalabalıklaştırıyor. Kalabalığın dışında bir önemli olan diğer konular da sürücülerdeki yorgunluk ve uykusuzluktur." diye konuştu.

"SORUNLARI ÇEVRE YOLU ÇÖZER"

Özellikle Çarşamba Terme arasındaki yoğunluğun ve kazaların en aza indirilmesi için buraya bir çevre yolu yapılması gerektiğini vurgulayan Kavuran, "Havza-Kavak, Bafra-Alaçam ve özellikle Çarşamba-Terme arasında çok büyük kazalar meydana geliyor. Bu kazaların birçoğu da ölümle sonuçlanıyor. Bunların en büyük nedeni bölgenin önemli bir geçiş noktası olması, trafiğin yoğunluğu, sürücülerin dikkatsizliği ve kurallara uymamasından kaynaklanıyor. Bu kazaların azaltılabilmesi için Ünye yolunun dışarıdan çevre yolu olarak verildiği gibi, Çarşamba ve Terme yolu da çevre yolu yapılarak şehirden ayırılırsa bu yol üzerindeki sorunlar da ortadan kalkmış olur. Trafik kazalarının azalması için bu bölgeye bir çevre yolu yapılması şart. Hem potansiyel açısından şart, hem kaza riskini aza indirme açısından şart. Çünkü bu derece önemli olan bir yol şimdiki potansiyeli karşılamada zorluk yaşatıyor." şeklinde konuştu.

Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.