ÇEVRE VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI

ÇEVRE VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI
BAFRA CUMHURİYET MEYDANI' NDA ÇEVRE VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI

Bafra ilçesi her gün biraz daha modernleşme yolunda yeni hamleler ve yenilikleri ilçeye kazandırmaya çalışıyor.Bu amaçla; Bafra' nın Alparslan Mahalesi' nde yaklaşık 4 bin m2' lik Sedir Ormanı ile İshaklı Mahallesi' nde 10 bin m2'lik Çam Ormanı' nın yanı sıra; her yıl 150 bin adet Mevsimlik Çiçeklendirme ve Bitkilendirme çalışmaları yapıldı.

Bin adet ağaç dikimi, yenilenen çocuk oyun parkları gibi alanlarda ise 5 bin m2' lik kauçuk kaplama, Okullar Hayat Olsun ProjesiÇerçevesi'nde, okulların çevre ve peyzaj düzenlemeleri, bazı mahallelerde yol ve asfaltlama çalışmaları yapılmış olup çalışmalar kısım kısım devam ediyor.

Yine, Bafra Ayakkabıcılar Arastası ve serbest pazarcıların yer aldığı arastada betonlama yoluyla biraz daha bu alanlara daha iyi bir görüntü verildi.

Bafra Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü' ne bağlı ekipler, şimdi de Bafra Cumhuriyet Meydanı' ndaki alana ve Fıskiyeli Havuz' un da bulunduğu mekanda bir takım peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

İlgililer; amaçlarının Bafra' yı daha modern ve yeşilin hakim olduğu bir ilçe olması için  gayeret ettiklerini ifade ettiler. Oktay ZERRİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.