ÇEVRE DUYARLILIĞI İÇİN ÖRNEK ETKİNLİK

ÇEVRE DUYARLILIĞI İÇİN ÖRNEK ETKİNLİK
Atakum sahilde Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinliği kapsamında 3 kilometrelik alanda temizlik etkinliği gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre 2019 yılında en fazla deniz çöpünün çıktığı Samsun'da Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinliği kapsamında Türk-İş sahilden Çobanlı İskelesine kadar olan bölümde temizlik çalışması yapıldı. Gerçekleşen etkinlik eylül ayı içinde Ordu ve Samsun'da dört kez yapılacak temizlik çalışmasının ilki oldu.

e-awnvnweambhoj.jpg

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, hedeflerinin sahili temiz tutmak olduğunu anlattı. Kentte geçen yıl 58 bin metreküp deniz çöpü toplandığına işaret eden Demir, "Deniz çöpü toplanma sıralamasında Samsun'un ardından sırasıyla 35 bin metreküple İstanbul, 28 bin metreküple Antalya'ya geliyor. Nüfus yoğunluğuna göre Türkiye’de büyük arayla birinciyiz. Toplanan çöpler hemen dönüşüme gönderiliyor. Sıfır Atık konusunda da pilot bölge Samsun. Bunu da en iyi uygulayan şehir olacağız. Atakum sahilleri çok yoğun kullanılıyor. Ancak burada günlük oluşan kirlilik hemen temizleniyor. Bu temizlikle çevre duyarlığı göstermek ve insanlara örnek olsun istedik." dedi.

e-awtggwyauu4dv.jpg

Gerçekleştirilen etkinliğe Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Deniz Temiz Derneği, özel kurum ve çevre gönüllüleri katıldı.

20210911-2-49986897-68665245.jpg

20210911-2-49986897-68665248.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.