ÇEVRE DOSTU SANTRAL SAMSUN'A KURULDU

ÇEVRE DOSTU SANTRAL SAMSUN'A KURULDU
Cengiz Enerji tarafından 610 MW gücünde, Karbon monoksit salınımı yüzde 0, Kükürt dioksit salınımı yüzde 0, Azot Oksit değeri ise 75 üzerinden 24,6. Bütün bu değerler malzemesine göre kurulan santral çevre dostu.

“DÜNYANIN EN VERİMLİ SANTRALİ”

Cengiz Enerji tarafından  400 milyon dolar yatırımla kurulan Samsun Doğalgaz Çevrim Santralinde üretime başlandı. Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yapımı tamamlanan santralde basın mensuplarıyla bir araya gelen Cengiz Holding Genel Koordinatörü Ömer Mafa, dünyanın en verimli santralini kurduklarını söyledi.

 

“İHTİYACIN İKİ KATINI KARŞILAYACAK”

Dünyanın en verimli doğalgaz çevrim santrali Samsun’da üretime başladı. Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Enerji tarafından 400 milyon dolar yatırımla kurulan santralin inşaatında 600 kişi çalıştı. Üretim aşamasında ise 125 kişiye istihdam sağlanıyor. Samsun Doğalgaz Çevrim Santralinin tamamen çevre dostu olarak yapıldığını söyleyen Cengiz Holding Genel Koordinatörü Ömer Mafa, “Bu santral tek başına Samsun’un elektrik enerjisi ihtiyacının iki katını karşılayacak” dedi.

 

SAMSUN REKOR KIRDI

Tamamen çevre dostu olarak tasarlanan ve kurulan santralde Siemens’in son nesil doğalgaz çevrim türbini kullanıldı. Daha önce Almanya Irsching Doğalgaz Santralinde kullanılan türbin sayesinde yüzde 60.75 ile verimlilik rekoru kırılmıştı. Şimdi bu rekor yüzde 61 ile Samsun’a geçiyor. Samsun santrali verimlilik rekorunun yanı sıra tamamlanma aşamasında da rekor kırdı. Türk mühendisleri ve işçilerin hızı sayesinde santral 23 ay gibi kısa sürede üretime hazır hale getirildi. Bu süre, dünyada en kısa sürede yapılan santral olma özelliğine sahip.

Onur EMİRZA

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.