Mehmet Büyükalbayrak

Mehmet Büyükalbayrak

Cevap Bekleyen Sorular

Mahalli seçimlere hızla yaklaştığımız şu günlerde, mahalli yöneticiliğimize soyunanların, Samsun'un geleceğini yakından ilgilendiren bazı konulardaki görüşlerini tüm Samsun halkının öğrenmek istiyeceğinden eminim. Şehrimizin geleceği ile ilgili kararları alacak olanları seçmeden önce, kararlarında etkili kılacakları hususların bilinmesinde fayda olacaktır. Zira, seçeceğimiz kişilere vereceğimiz vekâletin, dört yıllık süre için, azli mümkün değildir. Ona göre ince eleyip sık dokumalıyız.

            Tüm adayların, aşağıda sıralayacağım sorulardan kendileri ile ilgili gördüklerinin cevabını seçim bildirgelerinde açıklamalarını bekliyeceğim. Bu hususta, tüm seçmenlerimizin de benzer düşüncede olacaklarını sanıyorum.

            İşte, ilk planda aklıma takılanlar:

            *Kent içi otoparklar hakkında ne düşünüyorsunuz? Aracı ile şehir merkezine gelenler, aracını bırakabileceği bir otopark bulabilmek için, fazladan kaç kilometre yol gitmek zorunda kalacaklar. Kısaca, kent içinde otopark yapacak mısınız?

            *Son günlerin moda deyimi ile, 3Ç olarak ifadesini bulan, “çamur, çukur ve çöp” hususunda bir planınız var mı? Çöplerimiz toplanıyor da, ayağımız çamura bulaşmadan ve çukura düşme tehlikesi yaşamadan yürüme imkânına kavuşabilecek miyiz?

            *Hafif raylı sistem olarak adlandırılan sistemin, zemine gömülü raylar üzerinde hareket eden tramvay mı, balastlı sistem dediğimiz açıkta döşeli traversler üzerine tesis edilen raylar üzerinde ve çoğunlukla yer altında ya da bariyerlerle emniyet altına alınmış güzergâhta hareket eden metro mu olacağı konusunda, kamuoyunun acilen bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

            *Hafif raylı sistemin devreye girmesi ile, bu hatlarda çalışan dolmuş ve minibüslerin ne olacağı hususunda bir çalışmanız oldu mu? Bu hatlarda çalışan araç sayısı ve yönlendirilecekleri hatlar hakkında  ne düşüyorsunuz?

            *Yasa ve yönetmeliklerimize göre, ilk planda kamu yararının göz önünde tutulması gereken imar planı değişikliklerinde, kişisel çıkarları değil, kentimizin geleceğini ve kamu yararını hakim kılma hususundaki fikirleriniz nelerdir?

            *Cumhuriyet Meydanı ve buna bağlı olarak eski sigara fabrikası ve çevresi ile ilgili nasıl bir düzenleme düşünüyorsunuz?

            *Kentimizde, zaten yetersiz olan yeşil alanların, kamu adına olsa dahi, yapılaşması konusundaki düşünceleriniz nelerdir? Özellikle, Atakum ilçemizde bulunan ve imar planında “Kent parkı” olarak belirlenmiş alanlarda yeni yapılar yapmayı düşünüyor musunuz?

            *Sayın Yusuf Ziya Yılmaz yönetimince, boşaltılarak park haline getirilen ve bu yönüyle yılların özlemini gideren, ancak devamında, bir şekilde yapılaşma faaliyetine başlanan alandaki (eski borsa sitesi ve cıvarı) yapılaşmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

            *İkinci dolgu sahasında yapılan tepelerin, şehrimizin siluetine olumlu katkıları olduğuna inanıyor mususnuz? Bu bölgede, karayolundan giderken denizi görememek sizi nasıl etkiliyor?

            Soruları artırmak mümkün, yalnız okuyucuyu da sıkmamak gerek...

            Bu arada, her adayın seçim bildirgesini özenle saklıyacağımı ve seçilmesi durumunda verdiği sözlerin takipçisi olacağımı belirteyim.

            Mutlu bir hafta sonu dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Büyükalbayrak Arşivi
SON YAZILAR