ÇERKEZLER BULUŞTU

ÇERKEZLER BULUŞTU
Havza'ya bağlı ve Çerkez mahallesi olan Orhaniye Mahallesinde bu yıl ilki düzenlenen birinci Tanışma ve Dayanışma Günü çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi

Orhaniye Mahallesinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Havza Belediye Meclis Üyesi Hayrettin Şahin eski adı Karataş Köyü olan Orhaniye Mahallesinin 150 yıl önce çarlık Rusya’sı zulmünden kaçan ataları tarafından kurulduğunu belirterek; “Bizler o dönem dinimizde, örfümüzden ve töremizden vazgeçmemek için buralara geldik. Osmanlı bizlere kucak açtı. Sizlerden rican dilimizi ve töremizi gelecek nesillere aktarın.” Dedi.
Merkez Valisi Yılmaz Arslan ise yapmış olduğu konuşmada büyük göçümüz ile ilgili kitapların okumasının ve gelecek nesillere o günlerin unutturulmaması gerektiğini belirterek; “ Biz bu toprakları seviyoruz. Bizim içimizden hiçbir zaman hainler çıkmadı ve bundan sonrada çıkmayacak. Her zaman bize kucak açan ve yuvamız olan bu topraklar için çalışacağız.” Dedi.
Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ise Çerkezlerin vatanlarına ve milletlerine bağlılıklarının şüphe götürmez olduğunu belirterek; “İnşallah bu topraklar ve bu vatan içinde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada birlikte çalışacağız. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu günlerde düzenlenen bu etkinlik çok büyük önem arz ediyor. İnşallah bundan sonraki etkinliklerimiz daha kalabalık bir şekilde kutlanır.” Dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu Türkiye’yi Türkiye yapan unsurlardan birinin kültürel renklilik olduğunu belirterek; “Biz Laz’ı ile Çerkez’i ile Türk’ü ile Alevi ile Sünni’si ile Kürt’ü ile Türkiye’yiz. Allah bu kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.  Cenabı Mevla’m bu birlik ve beraberliğinin daim kılsın. Nasıl atalarımız Çanakkale’de omuz omuza düşmana karşı mücadele vermiş ise bu günde yarında bizler aynı kardeşlik duyguları içerisinde ülkemizi bölmek isteyenlerin karşısında olacağız.” Dedi.
Konuşmaların ardından hep beraber yemek yenildi.
Etkinlik ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Orhaniye Mahallesi Tanışma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sait Şahin; “ Bu gün burada 500’e yakın mahalle sakini bir araya geldi. İnşallah bir daha ki sene daha kalabalık ve büyük bir etkinlik yapacağız. Dernek olarak amacımız mahallemize örfümüze ve töremize sahip çıkmak.” Dedi.
Yenilen yemeğin sonunda ise genç yaşlı Çerkezler vazgeçilmezleri olan akordeon eşliliğinde Çerkez oyunları oynadılar. 
Etkinliğe Merkez Valisi Yılmaz Arslan, Havza Kaymakamı Alper, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Batman Emniyet Müdür Yardımcısı Yalçın Arslan ve bir çok Orhaniye Mahallesi sakini katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.