ÇERKESLER’DEN MUHTEŞEM KAPANIŞ GECESİ

ÇERKESLER’DEN MUHTEŞEM KAPANIŞ GECESİ
Samsun Çerkes Derneği Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği sezon kapanış gecesinde Samsunlular ile bir araya geldi.

Samsun Çerkes Derneği geçmiş dönem başkanlarından Jülide Erdoğan, Fahri Kanşat, Ali Köksal, Eyüp Baloğlu, Şahin Konuş, Çorum Kafkas Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Hatice Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner Türk Kızılay’ı  Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs’te  geceye katıldı.

 

img-9274-rahsan-erdogan-yilmaz.JPG

DERNEKLERİN ÇOK ÖNEMLİ ROLU VAR

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Çerkeş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahşan Erdoğan Yılmaz, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verir iken, çocuk ve gençlerin kültürel eğitimlerinde derneklerin çok önemli rolü bulunduğunu kaydetti. 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılında, Samsun’un kültürel renklerinden biri olan Çerkeşlerin Kurtuluş Mücadelesindeki rolüne de değinen Yılmaz; kültürel değerlerin arttırılmasının, topluma her açıdan artı değer katmakta olduğuna vurgu yaptı.

img-9368.JPG

BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU

Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Çalışkan ise, KAFFED’in çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bir hafta önce KAFFED refakatinde gerçekleşen Adigey Cumhurbaşkanı Kumpıl Murat’ın Türkiye ziyareti hakkında da bilgi veren Çalışkan, bu kültürel ve ekonomik işbirliği görüşmelerinin önümüzdeki dönem için sosyokültürel gelişime önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti. 

img-9388.JPG

DAVETLİLER  İLGİ İLE İZLENDİ

Ressam ve Heykeltraş Muhammet Koç’un birbirinden güzel eserlerinin de sergilendiği gece, Sinevizyon gösterimi, Nart Çocuk Kulübü, Şıble Dans Topluluğu, Ceguako Müzik Grubu ve Koro’nun canlı performasnları ile izleyicilerin coşkulu alkışları arasında sona erdi.Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.