ÇERKESLERDEN MUHTEŞEM KAPANIŞ GECESİ

ÇERKESLERDEN MUHTEŞEM KAPANIŞ GECESİ
Samsun Çerkes Derneği tarafından Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlen muhteşem sezonun kapanış gecesi ile izleyicilerle buluştu. Başkan Yımaz,” Çerkes Derneği olarak büyük bir aileyiz "dedi.

Samsun Çerkes Derneği Halk Dansları Ekibi Şıble, Mahalli Halk Dansları Ekibi Mezdegu, Nart Çocuk Kulübü, Çerkes Halk Şarkıları Korosu ve  Akordeon kursiyerlerinin  canlı performanslarının sergilendiği gecede, Çerkeslerin Tarihi ve Kültürel geçmişleri ile ilgili sinevizyon gösterimi de yer aldı. 

 

BİRLİKTELİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Geçeye gelen davetlilere seslenen Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Rahşan Erdoğan Yılmaz,” Birlik ve beraberliğimizi önemsiyorum. Bu konuda kurumsal yapılar olan derneklerin, geçmişin gelecek nesillere aktarımı konusunda önemli rollerinin bulunduğunu bir kez hatırlamak istiyorum. Özellikle anadil ve çocukların dil ve kültürel eğitimleri konusunda şehirleşen toplum yapısı içerisinde ve ayrıca derneklerin aktif sorumluluklarının bulunduğunu ifade etmek istiyorum. Kafkasya'da Adigece'nin seçmeli ders düzeyine indirim sürecine yönelik yasal düzenlemeleri de üzülerek izledik" dedi.

 

ÜLKE BAZINDA ŞEŞ GETİRECEĞİZ

Bu konuda Kafkas Dernekleri Federasyonu'nun (KAFFED)’de  bağlı dernekler olarak, Rusya Devlet Başkanlığı, Devlet Duma’sı ve Kabardey Balkar Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı'na yazılı taleplerde bulunulduklarını hatırlatan Başkan Yımaz,” Uluslararası arenada  kültürel ve etnik kimliklerin korunması ve yaşatılması konusundaki hassasiyetler göz önünde bulundurularak, bu taleplerinin dikkate ve değerlendirmeye alınması suretiyle, kültürler arası barış ve kardeşliğin korunması açısından olumlu adımların atılmasını diledik” diye konuştu.

 

Samsun Çerkes Derneğinin eski Başkanlarından Eyüp Baloğlu, Servet Yıldız ve Sahin Konuş ‘un yanı sıra Sinop Kafkas Derneği Yönetim Kurulu ve Çorum Kafkas Kültür Derneği gençlerinin de katılım sağladığı gece, görkemli bir düğün ile sona erdi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.