ÇERKESLER DÜĞÜNDE BULUŞTU

ÇERKESLER DÜĞÜNDE BULUŞTU
Kafkas Dernekleri Federasyonu ve Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sosyolog Nesren Şamil Kanşat ile Müzik Öğretmeni ve Dans Eğitmeni Yasemin Seçkin, görkemli bir düğün törenin ardından mutluluğa yelken açtı

Ayşe Seçkin ve eşi Mehmet Seçkin çiftinin kızları Müzik Öğretmeni ve Dans Eğitmeni Yasemin Seçkin İle Süheyla Kanşat  ve eşi Fahri Kanşat çiftinin oğulları, Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sosyolog  Nesren Şamil Kanşat  Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri'nde festival havasında gerçekleşen düğün töreni ile dünya evine girdi.

NİSAŞE TÖRENİ İLE ÇIKARDILAR
Çerkes gelenek ve göreneklerine göre damat, anne ve babasının katılmadığı gelin alma töreninde onlara vekaleten  Thamate olarak adlandırdıkları Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Eski Başhekimi Mehmet Tayyar Cantürk ve Samsun Çerkes Derneği Başkanı Sedat Uygun gelini Çarşamba’nın  Paşayazı köyündeki evinden Nisaşe töreni ile çıkardılar . Gelinin çıkarılması sırasında garmon ve doli  eşliğinde şarkılar söyleyen grup oradan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesislerine konvoy halinde hareket etti. Düğüne Samsun ili dışından  gelen  başta Hatay Reyhanlı , Ankara ,Tokat ,Sinop,Çorum,Bursa gibi bir çok ilden otobüsler ile davetliler katıldı . Bunun yanı sıra Almanya ve Kafkasya’dan da davetlilerin katıldığı düğünde birbirinden güzel Çerkes danslarının sergilendiği ve birçok davetlinin Çerkes yöresel kıyafetleri ile düğüne katıldığı görüldü. 

ESKİ BAŞKANLARI DA DÜĞÜNDEYDİ 
Yasemin Seçkin ve Nesren Şamil Kanşat’ın gece geç saatlere kadar devam eden düğününe Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahşan Erdoğan Yılmaz, Samsun Çerkes Derneği Eski Başkanlarından Servet Yıldız, Eyüp Baloğlu ve Şahin Konuş da katıldı.
Köksal ÖNER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.