CERABLUS GÜVENDE

CERABLUS GÜVENDE
Kızılay’ın yardımları ile Cerablus her gece tok uyuyor

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Karkamış Cerablus hattının temizlenmesinin ardından Kızılay yardımlarının günlerdir aç olan Suriyeli sivillere ulaştığını söyledi. Dr. Kınık, “Cerablus artık her gece tok uyuyor” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Cerablus şehrine yaptığı Fırat Kalkanı operasyonun ardından Türk Kızılayı bölgede sıcak yemek dağıttı.Operasyon kapsamında, terör örgütü DAEŞ tarafından Karkamış Sınır Kapısı civarına döşenen patlayıcıların imhasının ardından Kızılay'ın yardım aracı Suriye tarafına geçti. 5 bin kişilik etli pilav, ayran ve ekmeğin ulaştırıldığı Cerabluslular, Türk Kızılayı’na yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yaptığı açıklamada, “Karkamış Cerablus hattı temizlendi ve Kızılay yardımları günlerdir aç olan Suriyeli sivillere ulaştı. Kızılay Suriye İnsani Yardım Alan Koordinatörlüğümüzde 186 çalışanımızla mülteci kardeşlerimize hayatı kolaylaştırıyoruz” dedi. Dr. Kınık, Kızılay olarak Deraya'lılar için Suriye içerisinde yeni kurulacak 2500 kişilik bir kampa destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.