Cep'te Harç Zammı Kapıda

Cep'te Harç Zammı Kapıda
Cep telefonlarına gelmesi beklenen ek gümrük vergisinden sonra şimdi de yolcu beraberinde yurtdışında getirilen telefonlardan alınan harçlara da zam gündeme geldi.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi'nin ilave verginin gelmesiyle yolcu beraberinde getirilen cihaz sayısının yüzde 33 artmasını beklediklerini ve bu yüzden yolcu beraberinde getirilen cihazlardan alınan 131.5 liralık harcın 600 liraya çıkarılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

750 BİN YOLCU GETİRDİ

Geçen yıl 750 bin olan yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısının bu yıl 1 milyona, geçen yıl 800 bin olan kaçak yollarla ülkeye sokulan cep telefonu sayısının da 1 milyon 100 bine yükselmesini beklediklerini dile getiren Ekşi, "Bu yıl 14 milyon 100 bin yeni cep telefonu satılacak. Bunların yüzde 50'den fazlası bin liranın üzerindeki modellerden oluşuyor" dedi.

FİYATA GÖRE SATIŞ

Türkiye cep telefonu pazarının fiyat aralığına göre adetsel oranları hakkında da bilgi veren Ekşi, "2014 yılı ocak-haziran döneminde yüzde 33 olan bin 500 lira ve üzerindeki cep telefonu oranı, bu yılın aynı döneminde yüzde 40'a yükseldi. Cep telefonu pazarının cirosal oranına bakıldığında ise bin 500 lira ve üzerindeki cep telefonları için söz konusu dönemde oran yüzde 63'ten yüzde 67'ye çıktı" dedi. haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.