Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

CEMİL BAŞKAN

Atakum Belediye Başkanlığı seçimleri çekişmeli bir seçim oldu. Seçim, itirazlar sonrası 1.105 oy fark ile bitti.

 

Aday gösterilmeyen Belediye Başkanı İshak Taşçı değer verdiğim bir arkadaşım, kardeşimdir. Atakum’ un yeni seçilen belediye başkanı Cemil Deveci’de 30 yıllık dostum ve abimdir. Birbirimize yakınlığımızı herkes bilir. Abi kardeş ilişkimiz vardır. Aday adaylığı döneminden adaylık sürecine, seçim sürecinden mazbata alma sürecine, belediye teslimine kadar olan sürecin içindeydim...

 

Abim Cemil Deveci, kardeşim İshak Taşçı’dan görevi devraldı. İshak Taşçı kendine yakışır şekilde bir konuk severlikle son görevini yaparak görevi teslim etti. Teslim sonrası Belediyenin bütün borç alacak durumu ile devam eden işlerin durumunu, kaynaklarını, rakamlarla kısa bir şekilde anlattı ve ‘ne zaman ihtiyaç duyarsanız Atakum için yanınızdayım’ diyerek, mühürü teslim eden bir belediye başkanının örnek duruşunu sergiledi. Şimdi Atakum için heyecan duyulan örnek belediyecilik projelerini hayata geçirme zamanı geldi. 

 

Ben siyasete 1989 yılında başladım. Belediyecilik tecrübem 1994 yılında Gazi Belediyesinde başkan danışmanı olarak başladı. Bunda başka, belediye şirket genel müdürlüğü dönemim, belediye spor kulübü başkanlığım da o yıllardan geliyor. Aynı zamanda özel sektörden gelen biri olarak kamu yönetimi donanımına ve tecrübesine de sahiptim.  Belediyeyi, 1994-1999 yılları arası Gazi Belediyesi Kurucu Belediye Başkanlığı yapan Vedat Yılmaz’dan teslim aldık. Vedat Bey i o yıllarda tanımıyordum. 

 

Bugün geriye dönüp baktığımda belediyecilik konusunda o günün şartları ile örnek bir belediye başkanlığı kim yapmıştır deseler Vedat Yılmaz derim. Çünkü kendisinden devir aldığımız yeni kurulan bir belediyenin daha ilk döneminde, idari ve teknik olarak on yıllık hizmeti beş yıla sığdırdığını görmüştüm. 


Cuma günü Atakum Belediyesinde Vedat Bey’ le bir çay içtim. Bu çay süresindeki paylaşımımızda yıllardır süregelen bu düşüncülerimi bir kez daha tescil etmiş oldum.  

 

Vedat Yılmaz mütavazi, beyefendi, samimi  kişiliği yanında konusunda da dolu bir teknik adamdır. Bugün de bilgilerini aktarmak, yardımcı olmak için belediye de  Cemil Başkan’ın yanında. Vedat Yılmaz başkanı bu süreçte Atakum Belediyesinde Cemil Başkanla görmekten mutlu oldum. 

 

Tabi bu arada Cemil Başkanın yanında seçim sürecinde, aday adaylığı döneminden adaylık dönemine kadar yanında dimdik duran başta kıymetli eşi Gülay Deveci’yi, CHP ilçe başkanı  Ali İzzet Kavdelik ve İyi Parti İlçe Başkan vekili Cemal Ceyhun Karaca’nın şahsında meclis üyeleri ve çalışma ekiplereini de kutluyorum. Özellikle ilçe başkanları bu süreci çok iyi bir uyum içinde geçirdiler. 

 

Yalnız benim siyasi ve idari birikimim, kamu ve özel sektör yöneticiliği tecrübem den kaynaklı tespitlerimi de yapmak durumundayım. Cemil Başkanın aday adaylığı döneminde masalarda ‘ondan başkan olmaz , olursa görün bakın ertesi gün hiç kimseyi tanımaz’ diyerek aday olamaması için mücadele verip ortalığı karıştıran, ağza alınmayacak cümleleri kullanan, tanımadığım halde duyup bulduğum ve tepki koyduğumda benimle kavga edenlere, adaylık sonrası bu tutumlarını ses çıkarmadan alttan alta sürdürenler vardı. 


Bugün görüyorum ki Cemil başkan onların bir kısmına fırsat vermiş. Onlara bir uyarıda bulunmayı kendime görev adlediyorum. 31 mart öncesi benim 30 yıllık dostum olan Cemil abimi, bugün benimde başkanım dediğim Cemil Başkana ve hizmetlerine zarar verdiklerinde karşılarında en önce beni bulurlar. Ben Cemil Başkanın onlara verdiği fırsatlardaki görevlerin tamamında bulunmuş yürütmede yer almış biriyim. Neyin ne olduğunu en iyi bilenlerdenim. 

 

Cemil başkan sadece CHP, İYİ Parti değil, AK Parti ve MHP seçmeninden de oy alarak bir çok kişinin inanmadığı bir seçimi ekibi ile birlikte kazandı. Ayrıca bu sonuç yanındaki çekirdek ekibin, genç arkadaşların ve kadınların inançlı çalışmalarının başarısıdır.

 

Atakum Cemil Başkanla güzel olacak. Çünkü, Atakum kazandı, herkes kazandı. Otuz yıllık dostum, abim, bugünkü başkanım Cemil başkana yeni makamı tekrar hayırlı olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR