CEMAAT / ŞEHİR KARDEŞLİĞİ Mİ?

CEMAAT / ŞEHİR KARDEŞLİĞİ Mİ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ABD'deki kardeş şehir törenine neredeyse tümü FETÖ'cü bir toplulukla katılmış olması "Cemaat kardeşliği mi, şehir kardeşliğimi?" sorusunu akıllara getirdi

       Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın geçtiğimiz yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nin Arkansas eyaletiyle imzaladığı kardeş şehir törenine FETÖ imamlarını ve şu anda tutuklu bulunan FETÖ’nün önde gelen isimlerini getirmiş olması akıllara “Cemaat kardeşliği mi yoksa şehir kardeşliği mi?" sorularını getirdi.

                                               HEPSİ CEMAAT MENSUBU

       Yusuf Ziya Yılmaz’ın ABD’nin Arkansas eyaleti ile yaptığı kardeş şehir anlaşmasında yanında götürdüğü heyetin içerisinde, o günkü FETÖ Samsun İmamı Bilal Karaduman, hesabında 800 bin lira çıktığı söylenen ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Avukat Cem Şenocak, Sağlık Bakanlığı’ndan yaklaşık 500 bin liralık ihale alan ve halen yurtdışında kaçak olan Gürmed Medikal sahibi Mehmet Sungur, Cemaat’in önde gelen isimlerinden Abdullah Evrensel, son operasyonlarda gözaltına alınan işadamı Burhan Erçal, Yusuf Ziya Yılmaz’ın koruması ve akrabası, aynı zamanda Cemaat mensubu olan emekli polis memuru Necdet’in olması Yusuf Ziya Yılmaz’ın Cemaat’le olan bağlantısının açık bir delili olarak değerlendirildi.

                             KENDİSİ GÖRÜNMESE DE HAMİLERİ POZİSYONUNDA

     Yusuf Ziya Yılmaz’ın siyasette en önemli politikalarından biri olan ve bu sayede dört dönem Belediye Başkanı seçilen arka planda kalıp olayları gözükmeden yönetme politikalarının en bariz örneğini Cemaat’le olan ilişkilerinde görmek mümkün. En yakınında bulunan Servet Keskinsoy, Turan Çakır, Ahmet Giritli gibi Cemaat’in üst düzey adamlarına gerek verdiği görevler, gerekse verdiği değer onlara nasıl hamilik yaptığının da göstergesi olarak kabul edilmekte.

                                                    NEDEN ABD, NEDEN CEMAAT?

      Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ABD’de çektirdiği fotoğrafa biraz dikkatlice bakıldığında arkasında ABD Bayrağı, yanında FETÖ mensuplarının olmasının nedeni bir türlü  anlaşılamazken diğer ülkelerdeki şehirlerle ne kadar kardeşlik anlaşmaları yaptığı da merak edilen konular arasında bulunmakta. Ayrıca Cemaat’in üst düzey yöneticileri ile yaptığı bu ziyaretlerin Cemaat’e olan bağlılığının da göstergesi olacağı ifade edildi. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum