CEHL-İ MÜREKKEPLERE ÇAĞRI

Şu aşağıdaki yazıyı cahil ya da uyanık bir fitnebaz (Büyük ihtimalle ya Yahudi’dir ya İngiliz) şablon gibi yazmış ve internete koymuş.

Kendisini güya Türkçü, Atatürkçü ya da lafta vatansever sanan birçok kıt düşünceli vatandaşımız da "Mal bulmuş Mağrıbî" gibi paylaşıyor.Sanıyor ki büyük bir çarpıklık yakalamış! Bu kadar cahili yetiştiren üniversitelere ne desek bilmem ki! Güya Selçukluyu Osmanlıyı Türkçe isimleri olanlar kurmuş da Arapça isimleri olanlar batırmış! Zerre kadar aklı olan insan bu kadar pespaye bir şablonu düşünmeden paylaşmaya utanır!  Paylaşanlar tahsil yapmamış koyun çobanı ya da hurdacı kardeşimiz olsa fazla yadırgamam fakat paylaşanların çoğu üniversite mezunu, yazık sizin diplomanıza da sizi yetiştirene de... Şu sorulara cevap arayarak biraz düşünün ne olur!

Soru-1) Tarihte adı Türkiye olan ilk devleti kuran büyük insanın iki ismi de "ARAPÇA"dır. İşte; Mustafa Kemal, tanıdık geldi mi?  Kahraman arkadaşlarının adları da Kâzım, Fevzi, İsmet, Fahreddin, Salih, Celal...  Bu isimler, Türkçe mi Arapça mı, söyler misiniz? Türkiye'yi bu isimler kurmadı mı yoksa (!). 

Soru-2) Hun, Göktürk, Uygur, Çağatay, Altınordu, Harzemşah, Karahanlı, Ak Koyunlu, Karakoyunlu, Karamanoğlu, Eretna, Canik, İsfendiyar, Menteşe, Saruhan v.b. onlarca Türk devleti ve beyliğini kimler kurdu kimler yıktı biliyor musunuz? Kurulurken de yıkılırken de başındaki Sultan ve beylerin birçoğunun isimlerinin Türkçe olduğunu duymadınız mı yoksa! Bir İngiliz kaynağında, Osman beyin adı "Ataman" geçiyormuş ya (!) 

Soru-3) Hemen İngiliz sevici oldular, şunların sağlam kaynağına bakın!  Yahu Osmanlı kendine Âl-i Osman diyor.
Milyonlarca belgede Âl-i Osman geçiyor, Osman bey bile kendine Osman diyor, bunlara itibar etmiyorsunuz da İngiliz keferesinin "Ataman" demesine balıklama dalıyorsunuz ya, yuh ki yuh size! "İstiklal harbi yoktur diyen yunan artıklarından" ne farkınız var!  Sahi siz kimsiniz, kimin sesisiniz!

Soru-4) Osmanlıyı büyüten her biri on Ertuğrul’a bedel olan Murad, Bayezid, Mehmet, Selim, Süleyman isimleri Türkçe midir? Osmanlıyı büyütenlerin isimlerinin Arapça kökenli olduğunu görmeyecek kadar kör müsünüz?  İsmin değil de imanın ve ufkun önemli olduğunu anlamak çok mu zor!

Soru-5) Osmanlıyı Abdülaziz ismi mi batırdı, Ertuğrul ismi mi kurdu? Devletleri, isimler kurup batırmaz, cehalet, kör taassup ve ufuksuzluk batırır! Bu tip paylaşımları, sosyal medyada kimi cehaletinden kimi de hinliğinden yapıyor ve "Bak ne buldum diyor sanki!" Bir halt bulduğun yok ahmak herif! 

CEHL-İ MÜREKKEP'liğinin belgesini bulmuşsun ve sağlam da belge bulmuşsun! 
"Artık belgeli, tescilli hem cahil hem de ahmaksın" daha ne diyeyim...

İşte paylaştıkları şablon yazı:
SELÇUKLU : Kurulurken: Selçuk, Ertuğrul, Alparslan. (Türkçe)
Çökerken   : Keyhosrov, Keykubad, Keykavus (Farsça)
OSMANLI : Kurulurken: Ertuğrul, Ataman, Orhan (Türkçe)
Çökerken    : Abdülmecid, Abdulhamit, Abdulaziz (Arapça)
"Kendi Milli benliğini unutan topluluklar, başkalarının avıdır. "

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Alan Arşivi
SON YAZILAR