ÇED raporu olumlu

ÇED raporu olumlu
'Salıpazarı Barajı, İçme Suyu, Sulaması, Malzeme Ocağı, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali Projesi' ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda olumlu karar çıktı.

Projenin, Samsun Salıpazarı ilçesi Kayaköprü mevkiinde DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanıyor. 'Salıpazarı Barajı, İçme Suyu, Sulaması, Malzeme Ocağı, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali Projesi' ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından 'olumlu' kararı verildi.
ÇED sürecinin tamamlanması ile proje aşamasına gelen Salıpazarı Barajı, Samsun’da devlet projeleri içindeki en önemli paya sahip ve barajın 3 ile 5 yıl arasında bitirilmesi planlanıyor. Taşkın sorunu, tarımsal sulama ve içme suyu sorununun çözülmesi hedeflenen proje bölge için büyük önem taşıyor.

Baraj projesine sağladığı katkılardan dolayı Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’e teşekkür eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Salıpazarı Barajı Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde hem su sorununu hem de sulama sorununu kökten çözecek projedir. Bu projenin hayata geçmesi demek bölgenin hem ekonomik hem de sosyal hayatında büyük katkılar sağlanacak demektir. Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Çarşamba ve Terme ovaları daha verimli hale gelecektir. Tarım, içme ve kullanma suyu ile birlikte ilçemizin en önemli sorunlarından su taşkın probleminin ortadan kalkacağı proje faaliyete girdiğinde bölgeye hayat verecek." dedi.

Suyun depolanmasıyla ortaya çıkacak potansiyelin yöredeki tarımı geliştireceğini kaydeden Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, "Barajın yapılmasını bölgemizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Suyun olmadığı yerde hayat olmaz. Projeye katkısı ve emeği geçen herkese minnettarım. Proje Salıpazarı ilçesinden ziyade bölge için çok önemli." ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.