CE Sertifikası Nasıl Alınır?

CE Sertifikası Nasıl Alınır?
Her işletmenin çeşitli üretim ve hizmetleri bulunur. Bu üretim ve hizmetlerin geçerli ve kullanılabilir olması için ise kanunlara uygunluğu gerekir.

Her işletmenin çeşitli üretim ve hizmetleri bulunur. Bu üretim ve hizmetlerin geçerli ve kullanılabilir olması için ise kanunlara uygunluğu gerekir. Ülkemizde üretilmiş olan her cihaz ve makinenin bu sertifika ve belgelere sahip olması şarttır. Bu belge ve sertifikalara sahip olmak için ise belirli testlerden geçmesi gerekecek ve bu testlerin ürün ve hizmetin kanunlara uygun olduğunu kanıtlaması gerekecektir.

Bu belgelerden bir tanesi olan piyasadaki birçok ürünün aktif olduğunu belirten bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için test ve ölçüm yapan merkezlere başvuru yapılacak ve ürünün uygunluğu tespit edilecektir. Piyasaya çıkarmak üzere olduğunuz ürününüze veya hizmetinize uygunluk, emisyon ve kalite kontrolü gibi testler yaptırmanız gerekiyorsa Ptc sitesine ulaşabilirsiniz.

Kalite Kontrol ve Uygunluk Belgesi Alma

Makina, aydınlatma, elektrikli ev aletleri, medikal sektör ve risk grubuna giren makineler için kontrol ve testler yapılıyor. Siteye ulaşarak için ölçüm ve değerleme testleri yaptırabilir, ürün ve hizmetlerinizi kanun ve nizamlara uygun hale getirebilirsiniz. Sitede kalite ve kontrol testleri, bu testlerin hangi ürünlere uygulanması gerektiği ve tüm ayrıntılara yer veriliyor.

Sizlerde ürün ve faaliyetleriniz için gibi belgeleri sitedeki testleri uygulatarak alabilirsiniz. Siteye ulaşarak kanuni yaptırımları bulunan bu kontrollerle ilgili bilgi edinebilirsiniz. Ptc sitesine ulaşarak hizmet detayları ve süresi hakkında sunulan bilgilerden yararlanabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.