Caydırıcı cezalar nerede?

 Son iki üç gündür televizyon ekranlarından nefretle seyrettiğimiz önemli olaylardan birisi de hiç kuşkusuz İstanbul Avcılarda, bir restoran da baskın yapan polis kıyafetli şahısların konsomatris olarak çalışan 25 yaşlarındaki A.C adlı bir bayana, insan hak ve hukukuna aykırı davranış biçimiyle polise karşı nefret duyguları uyandıran görüntülerle sarsıldık.
 
24 Ağustos 2008 günü polise başvurarak çalıştığı restorandan kendisini polis kıyafetli eli coplu ve silahlı 5 kişinin kaçırdığını, bunlardan üçünün tecavüzüne uğradığını ihbar etmesiyle ortaya çıkan gerçekler, toplum asayişini sağlayan polislerimizin nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını bir kez ortaya koymuştur.
Bu tür olaylar aydınlanmadığı takdirde, polis ve askere karşı iticilik-soğukluk yarattığı halkın en çok itibar etmesi gereken iki güzide kurumu hançerlediği gözlenmektedir. 
İster polis ister asker jandarma olsun.
Gerçek ile sahtesinin belli olmadığı resmi kıyafet ve tepe lambalı görevli araçların bu tür eylemlerle toplum ve halk nezdinde yarattığı korku ve infialin ne derece etkili olduğu, bir kez daha gözler önüne serilmiştir.
“Halkımız çeşitli toplumsal eylem ve hak arama esnasında, bazı münferit hareketlere karışan polis ve jandarmanın bu tür hareketlerine maruz kalındığına şahit olmalarından ki;
İnsanlar, üniformalı kişilere kimlik sormanın bedelinin de, burnunun kırılmasına neden olacağını bildiğinden hiçbir tepki verememekte, şahitlikten de uzak kalmaktadırlar.”
Olay mağduru A.C. ise kendisini kaçıran kişileri tanımadığını, bunlardan Yusuf adındaki bir kişinin bir hafta önce restorana gelerek kendisini almak istediğini, ancak mekân sahiplerinin buna izin vermediği ifadesinden harekete geçen “Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri,
Olayla ilgili restoranın güvenlik kamera kayıtlarından elde edilen görüntülerin incelenmesiyle, o gün yaşanan polis kıyafetli coplu tabancalı baskın ve kaçırma olayının güvenlik kameralarınca saniye, saniye görüntülendiği tespit ediliyor”.
Güvenlik kameralarına da yansıyan kaçırma olayında, tepe lambalı otomobille restoranın önüne park eden 2'si Polis yeleği giymiş tabancalı gaspçılar, görevli otoparkçıya tekme tokat ve copla vurduktan sonra içeri giriyorlar. Ardından 25 yaşlarındaki A.C yi, müşterilerin arasından hayvana dahi yapılmaması gereken bir şekilde saçından tutup restorandan dışarı merdivenlerden sürükleyerek otomobillerine atarak kendilerince operasyonu tamamlıyorlar.
Tabi bu arada müşteri ve restoran çalışanları bu kişileri polis zannettikleri için olan biteni şaşkınlıkla seyrediyorlar.
Çok şükür ki, Bayanın şikâyeti üzerine harekete geçen polis, deliller neticesinde failleri yakalıyor.
Vatandaşlara kendilerini polis, savcı, hâkim asker ya da diğer kamu kurumlarının personeli gibi tanıtan sahteciler, nitelikli dolandırıcı hırsızlar gaspçılar, çeteler mafyalar, tecavüzcüler, askerimizi polisimizi şehit eden Asker kıyafetli PKK örgüt üyeleri, banka kuyumcu PTT şubesi ve daha nice soygunlara imza atan hainler…
Kimi basına yansımayan faili meçhuller, terör ve anarşik olaylarda askeri malzeme ve asker polis kıyafeti kullananlar, nasıl bu kadar rahat hareket kabiliyeti buluyorlar?
Üniformalı giyecekleri kimler, niçin neden imal ediyorlar?
Bunca olaylara rağmen öyle ulu orta her yerde satılmasına neden bu güne kadar dur denmedi?
Bu tür suç işleyenler neden caydırıcı cezaya çarptırılmıyor?
Gücünü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasasından alan,
Sayın savcılarımız hâkimlerimiz;
Askerimizin Polisimizin kılık ve kıyafetini kullanarak, halk ile asker ve polisimizi karşı karşıya getirebilecek nefret ve şiddet duygularının artmasına neden olabilecek hareketlere sebep olan suçlulara ve bu tür eylemlere karışanlara en ağır cezalar uygulanmalı ki,
İnsanların can ve mal güvenliği için, gecesini gündüzüne katan polisimizin vatan savunmasında canını ortaya koyan kahraman askerimizin onuruyla oynanmasın.
Tüm kamu görevi yapan personel sahtesinin zor elde edilebilen yaka kimlik kartlarına kavuşturularak kullanılması sağlanmalı, gerekli eğitimler verilmelidir.
İnsanlar hiç bir güvenlik ve kamu görevlisine kimlik sorma esnasında şiddete ve hakarete maruz kalma endişesi taşımamalılar.
Saygı ve sevgiyle esen kalın…

04.12.08
İhsan İDE
[email protected]

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR