ÇAY'A GAZ, İNCESU'YA NAZ

ÇAY'A GAZ, İNCESU'YA NAZ
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, seçim çalışmalarında ve miting alanlarında Çay Mahallesi sakinlerine, "ilçemizi iktidarla buluşturun, biz de üzerimize düşeni yerine getirelim" diyerek Doğalgaz getirme sözünü vermişti.

Çay Mahallesine yıllardır doğalgaz bağlantısı yapılamıyordu.
Çay Mahallesinde imarın olmaması, köprüden doğalgaz borularının geçirilmesinin zorluğu bu hizmeti engelliyordu. Togar seçilmesinin ardından verdiği sözü tutarak, Samgaz'ın Çay Mahallesine doğalgaz hattının döşenmesine başlandı.
Samsun'un güzide İlçelerinden Atakum'un İncesu bölgesinde de Samgaz çalışmalarını yürütüyor. Ancak alınan bilgilere göre, Atatürk Bulvarı'nın ormanla kaplı üst kısmına doğalgaz hattının döşeneceği ve aboneliklerin yapılacağı, Bulvarın alt kısmı olan Yalı mahallesine tapularının olmaması nedeniyle doğalgaz verilmeyeceği söyleniyor. Atatürk Bulvarı'nın İncesu mevkisinde ayrımcılık yapılıyor. Yalı Mahallesindeki binaların 'yazlık' olarak kullanıldığı, kışın oturulmadığı sakat mantığı yürütülüyor. Şayet ayrımcılıktan, bölücülükten(Atatürk Bulvarı'nı ikiye bölüyor) vazgeçilirse, yazlık sahiplerinin şehirdeki evlerini satarak buraya yerleşecekleri ve İncesu'yu ihya edeceği Yalı Mahallesi sakinlerince dile getiriliyor.
Vatandaşlar, Tekkeköy örneğini göstererek, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'dan; Samgaz'ı bu ayrımcı tutumundan vazgeçirmesini, İncesu Yalı Mahallesine de doğalgazın acilen verilmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.