ÇAY OCAĞI İŞLETİRKEN FABRİKA SAHİBİ OLDU

ÇAY OCAĞI İŞLETİRKEN FABRİKA SAHİBİ OLDU
SAMSUN'da çay ocağı işletirken 1993 yılında kurduğu küçük atölyede çay kazanı üretmeye başlayan 64 yaşındaki Mustafa Aydın, bugün 11 bin metrekarelik fabrikada ürettikleri çay kazanlarını Türkiye'nin dört bir yanına satıyor.

Samsun'da çay ocağı işleten ilkokul mezunu Mustafa Aydın, 1993 yılında kullandığı çay kazanlarında yaşanan problemin ardından kendi çay kazanını yapmaya karar verdi. Araştırmalar yaptıktan sonra 150 metrekarelik atölye açıp 5 çalışanla birlikte çay kazanı üretmeye başladı. Üretilen çay kazanlarının ilgi görmesinin ardından işlerini büyüten Aydın, şimdi Kavak İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 bin metrekarelik fabrikasında 'Meşale Çay Kazanları' markasıyla üretim ve satış yapıyor.

Ürün çeşidinin 200'e ulaştığını belirten Meşale Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aydın şunları söyledi:

"Çay kazanının yanı sıra endüstriyel soğutma, endüstriyel mutfak, mobilya, semaver, antik kazanlar, mangal, davlumbaz gibi pastaneye, kahvehaneye, otele ne lazımsa biz imal ediyoruz. Ar-Ge'ye ve kaliteye büyük önem veriyoruz. Bugün Kavak'taki fabrikamızda 205, İstanbul'da 25, diğer bölge müdürlüklerinde de 200'e yakın direkt istihdam sağlamış durumdayız. Kavak'ta yeni imalat için bin 500 metrekare daha kapalı alan yapıyoruz."

Türkiye'de 81 il ve ilçeleri ile birlikte Türkiye'nin en ücra köyüne kadar satışları olduğunu ifade eden Mustafa Aydın ekip çalışmasına, makine ve beyin gücünün verimli kullanılmasına çok önem verdiklerini vurguladı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.