Çatışma şiddetlendi

Çatışma şiddetlendi
İÇ karışıklığın sürdüğü Suriye'deki IŞİD ile muhalif gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatışmayı sürdürüyor.

Muhalifler arasındaki çatışmaların tedirginliğe yol açtığı sınır hattındaki Kilis'te, güvenlik önlemleri de artırıldı.

IŞİD, Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentinin Azez ilçesi ve bu ülkenin Türkiye'ye açılan en büyük sınır kapılarından Öncüpınar'ın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için başlattığı saldırı nedeniyle çatışmalar şiddetiyle sürüyor. Türkiye sınırındaki Azez'e ilerleyen IŞİD militanları güzergah üzerinde bulunan Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra denetimindeki köylerin kontrolünü ele geçirmeye çalışırken çatışmalar gece- gündüz devam ediyor.

Sınırdaki çatışmalar ve sık duyulan patlama sesleri Türkiye tarafında da tedgirliğe neden oluyor. IŞİD militanlarının Kilis sınırındaki Soran, Savran, Bilid ve Bulgarat köylerini ele geçirmesinin ardından sınır kapısında kontrolü elinde bulunduran İslami Cephe, ÖSO ve El Nusra ile güçlerini birleştirerek IŞİŞ'e karşılık vermeye başladı.

Suriye'de son zamanlarda çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Türkiye sınırındaki önlemler de artırıldı. Çatışmaların yoğunlaştığı bölgelerde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.