ÇATI ÇATIRDIYOR MU ?

Geçen hafta büyük millet meclisi çatısı altında milletin karşısında bilinç altı bir çok kötü niyetin açığa çıktığını ağızlar dolu dolu Bağnazlığın, ilkelliğin ırkçı şovenist söylevler avazı çıktığı kadar ses tonunu yükselterek dağdan gelip kimi kovacaksınız?

''abdest almalısınız'' sözleri milletin bölünmez bütünlüğü için yemin edenlere yakışmamıştır. .

MAŞALLAH milletin vekilleri TOPLUMUN HUZUR VE REFAHINI sağlamak yerine alıştırıcı kutuplaşmalar ile polemik söylevliği geliştiriyor bu memlekette ilk okul çağında çocukların pamuk tarlalarında güneşin altında çalışmak zorunda olduklarından haberleri yok mu ?

eğitimi tamamlamak için okuyacak olan çocukların kaçakçılık yaptıklarından haberleri yok mu ? küçücük çocukların evlenmek zorunda bırakılmaları daha sonrada anlaşamayıp geri dönüldüğünde aile meclis kararıyla ırmakta boğulan çocuklardan haberi yok mu ? .

300 – 400 tl ev kirası olan memlekette 760 Tl asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılan gençlerden bu vekillerin haberi yok mu ?.

İşte millet bu ! milletin vekilleri bu zorunlu yaşamın neresinde ? .

Birde otobüslere, okul önlerine,kamu kurum ve kuruşları na , lojmanlara ,meskenlere yapılan baskınlarda baskınların neresindeyiz ? .

Milletin vekili B.M.M çatısı altında bütün bu zorunlu yaşamın sorunlarını halletmişte hiç ağza alınmayacak yakışıksız sözler ile bütün bu sorunların üstü örtünmeye kalkılıyor.

Bütün bu sorunların ve yapılan güzelliklerin üzeri bu çirkin polemik sözler ile örtülmemeli bu milletin içsel bir problemi yok dışsal bir problemi de ancak milletin ve devletin yaşam kalitesini ve ya seviyesinin yükselmek gibi sayın vekillerimizin sorumlulukları vardır diye düşünüyorum .

Birde şöyle bakalım bu işin önünde arkasında ne var diye TÜRK KÜRT tersten okunduğunda KÜRT çevir al sana TÜRK sanki ailede ikiz çocuklar gibi tesadüf mü . bu işbu kadar basit mi değil elbette birde tarih var hem de binlerce yıl öncesinde var bu milletin imparatorluk lar kurmuş devletler kurmuş bir milletten söz ediyoruz bunu sadece biz mi söyleyip yazıyoruz yok hayır tüm dünya devletleri..

TÜRK denilince ne bu şiddet bu celal meclis kürsüsünde edinilen yeminde de olduğu gibi BÜYÜK TÜRK MİLLETİ önünde söz verilmedi mi? demişken bakalım mı millet vekili yeminine hep beraber bir kez daha okuyalım mı DAYANDIĞI MEVZUAT 07.11.1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası RESMİ GAZETE TARİHİ Halkoyuna Sunulmak Üzere Tasarının Resmî Gazetede
İlanı: 20.10.1982-17844; Halkoyu Sonucunun Yayımlandığı
Resmî Gazete Tarihi: 9.11.1982-17863 Mükerrer YEMİN METNİ

2. Ant içme
MADDE 81. – Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, göreve başlarken aşağıdaki şekilde ant içerler: “Devletin varl
ığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,
milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;
hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına
bağlı kalacağıma;
toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin
insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya
sadakatten ayrılmayacağıma;
büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içeri

Bu yemin edilmiş mi ?evet demek oluyor ki türk milleti varmış Türkiye cumhuriyeti devleti de var imiş. o devletin sınırları içerisinde yaşayan halklarada büyük TÜRK milleti denirmiş ki bu sözler edilmiş .

bu ant içilmiş bu yemin edilmiş sıkıntı nedir o zaman TÜRK MİLLETİ TÜRK ULUSU demek ne zamandan beri ırkçılık oldu.

Türkiye cumhuriyetinde yaşayan vatandaşların bir tek sıkıntısı var biraz daha nasıl huzur refah içinde yaşam kalitemi yükseltip yaşarım torunları ,ile çocukları ,ile komşuları ,ile kısacası sevenleri sevdikleri ile

Aileler cinnet geçiriyor beyler çocuklarını eşini öldürenlerin sayısı intihar edenlerin sayısı gittikçe artıyor insanlık dıramı.

Mecliste bir araştırma komisyonu kurulsa da bütün bu cinayetlerin nedeni araştırılsa diye düşünüyorum saygı değer okuyucularımız iyi olmaz mı sizlerce de.

Bakın yine yazamadık biz engellilerin erişilebilir lik ve ulaşılabilinirlik hakkında çıkan yasa tasarısının uygulanıp uygulanmadığı hakkında sağlıklı dediğimiz insanlar rahat durmuyor ki kardeşim sıra biz engellilerin problemlerini daha iyi çözülmesi için bizlerin neler yapabileceğimize gelsin .

Saygılar sevgiler benden en güzel yarınlar sizlerim olsun.

Not: Bu çatı hiçbir zaman yıkılmaz temelini sağlam atmış bu millet. Kusura bakmayın da bu milletinde bir adı var her halde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR