CAS KONUSUNDA YÖNETİM SON NOKTAYI KOYDU

CAS KONUSUNDA YÖNETİM SON NOKTAYI KOYDU
Aminu Umar'ın alacakları nedeniyle iki dönem transfer yasağı gelen Samsunspor'da Yönetim Cas'a itiraz etmişti. Bu itirazın Haziran ayından sonuca bağlanacağını açıklayan Samsunspor Başkanı Erkut Tutu'nun açıklamaları..

 


SONU HAZİRAN AYINDA AÇIKLANACAK 
İşte Samsunspor'un resmi sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:"2014-2015 futbol sezonunda Samsunspor’un sözleşmeli futbolcusu iken kasım 2014 ayında alacaklarını sebep göstererek kenti terk eden amınu umar adlı futbolcunun şikâyeti üzerine kulübümüze fıfa tarafından iki dönem transfer yasağı verilmişti. Kulübümüzün menfaateleri adına tarafımızdan bu konuya ilişkin gerekli deliller toplanarak Cas (court of arbitration for sport / spor temyiz mahkemesi) nezdinde itiraz edilmiş ve konu temyiz edilmişti. Bu konu üzerine cas ile çeşitli tarihlerde yazışmalar yapılmış, son olarak 29 nisan 2016 tarihli gelen yazı ile de konunun sonuçlandırılacağı tarih belirlenmiştir. Bilinmesini isteriz ki, Samsunspor’un geçmişten gelen birçok yabancı ve yerli futbolcu davaları vardır. Bunların bir kısmı ile anlaşmaya varılmış ve halen ödemelerini yapmak için çaba gösterilmektedir." 

GÖRÜŞMELERİMİZE DEVAM EDİOR 
İtirazın karar aşamasında olduğunu belirten Samsunspor Yönetimi yaptığı yazılı açıklamada ifadelerine şöyle devam etti," Karar aşamasına gelen bazı dosyalar ile de görüşmeler devam etmektedir. Bu dosyalara ilişkin müthiş bir evrak yoğunluğu vardır. Takdir edilmelidir ki, bunların sonuç aşamasına gelmeden paylaşılması, aynı yoğunluğu kulübümüz gündemine taşımaktan öte bir yarar sağlamayacaktır. Sonuca ulaşanlar ise zaten tarafımızdan spor kamuoyuna duyurulmaktadır. Diğer taraftan bir yanlış bilgiyi de düzeltmek isteriz; amınu umar davasına duruşmalı bir oturumda bakılmayacaktır. Konuya görevli hakem bakacak ve karar verecektir. Bu nedenle mahkemenin duruşma listesinde görünmemektedir. Ayrıca cas mahkemesi bazı davaların duruşma tarihlerini konunun özelliğine göre sadece ilgilileri ile paylaşmaktadır.
Bununla birlikte samsun kamuoyunun konuyu merakı ve taraftarlarımızın gösterdiği hassasiyet nedeni ile cas tarafından gönderilen son yazıyı ve tercümesini paylaşıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.