ÇARŞAMBA’YA ORTAÖĞRETİM KAMPÜSÜ YAPILIYOR

ÇARŞAMBA’YA ORTAÖĞRETİM KAMPÜSÜ YAPILIYOR
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Yeşilırmak kıyısında inşaatları devam eden Ortaöğretim Eğitim Kampusu ile ilçemiz, Ülkemizin örnek yatırımlarından birine daha kavuşuyoruz” dedi.

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde kurulan Eğitim Kampusunun inşaatı devam ediyor. 20 binden fazla ilk ve ortaöğretim öğrencisi bulunan Çarşamba’ya Türkiye’nin ilk eğitim kampuslerinden biri yapılıyor. 110 dönüm alana kurulan eğitim kampüsünde ayrıca spor salonu, çok amaçlı salon, yemekhane, kantin, kafeterya, kütüphane, laboratuvar gibi sosyal donatılar da planlanıyor.

‘İLÇEMİZDE 4 ADET OKUL AYNI ANDA YAPILIYOR’
2019 yılında Çarşamba’nın tamamında tekli eğitime geçileceğini açıklayan Belediye Başkanı Dündar, “Çarşamba Eğitim Kampusu ülkemizin ilklerinden birisi olarak ilçemize yapılıyor. Yeşilırmak kıyısında 110 dönüm alanda sosyal donatılarıyla birlikte yapılan 4 adet okul inşaatında sona gelindi. 24 derslikli 4 adet okul ile ilçemiz, toplamda 96 derslik ve 2400 öğrencinin eğitim göreceği yeni eğitim kampusune kavuşuyor. Bu eğitim kampusu ile Çarşamba İlçemizde artık sabahçı öğlenci uygulaması sona ermiş olacak. Önümüzdeki eğitim yılında ilçemizde tekli eğitime geçilmiş olacak. Burada öğrencilerimiz her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerini ve spor faaliyetlerini yapabilecekler” dedi.

‘EĞİTİM KAMPÜSÜ İÇİN HER TÜRLÜ ALTYAPIYI HAZIRLADIK’
Yeşilırmak kıyısında yapılan Ortaöğretim Eğitim Kampusu için bölgeyi bir bütün olarak planladıklarını söyleyen Başkan Dündar, “Çarşamba Belediyesi olarak şehir merkezi ile bu kampus alanına ulaşımı sağlayacak olan 2,5 km lik yolun altyapı ve üst kaplama çalışmalarını yaptık. Yeşilırmak kıyılarını düzenledik. Burası ülkemizin örnek eğitim yatırımlarından birisi olarak ortaya çıkmış oldu. Katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Köksal Öner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.