Çarşambalı STK'lar: 28 Şubat'ı unutmadık

Çarşambalı STK'lar: 28 Şubat'ı unutmadık
Samsun'un Çarşamba ilçesinde faaliyet gösteren bir grup sivil toplum kuruluşu yaptıkları ortak basın açıklaması ile 28 Şubat'ı unutmadıklarını dile getirdi.

Göğceli Camii (Çivisiz Camii)'de sabah namazı sonrası yapılan açıklamada Çarşamba İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ÇİMDER) Başkanı Av. Yunus Emre Zengin, 28 Şubat'ın tarihin sayfalarına kara bir leke olarak sürüldüğüne dikkat çekti. “28 Şubat darbesi Müslüman halkımızın inancına yönelik zalim bir darbedir. Dönemin halk düşmanı paşaları, sözde politikacıları, sözde Cumhuriyet savunucusu köşe yazarlarının destekleri ile 28 Şubat darbesi yapılarak bu toprakların ruh kökü olan İslam’a ve halkımıza ait ne varsa hepsine topyekün savaş ilan etmişlerdir." diyen Zengin, "Bu çerçevede Müslüman halkımızın açtığı İmam Hatip okullarının kapılarına zincir vurulmuş, halkın oylarıyla gelen bir parti eften püften bahanelerle kapatılmış, başörtüsü başta üniversiteler olmak üzere tüm kamu kurumlarında yasaklanmış, binlerce Müslüman irtica adı altında zindanlara atılmış, insanlara sırf inançları nedeniyle işkence yapılmıştır.” dedi.

Zengin, "28 Şubat nedeniyle başta cezaevleri olmak üzere bir çok yerde devam eden mağduriyetler giderilsin talebimizi seslendirmek için bir araya geldik. Yetkililere, ülkemizi yönetenlere bu sesi duymaları, 28 Şubat nedeniyle devam eden mağduriyetleri gidermeleri çağrısı yapıyoruz.” açıklamasını yaptı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.