ÇARŞAMBALI ÖĞRENCİLER BAŞKENTİ GEZDİ

ÇARŞAMBALI ÖĞRENCİLER BAŞKENTİ GEZDİ

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Şehit Nuri Pamir İlkokulu Müdür Yardımcı Salih Güneş,”Okulumuzun 4-A Sınıfı Gezi Tanıtma-Turizm Kulübü Danışman Öğretmeni Turan Yılmaz, 45 öğrencimiz ve velimizle birlikte Ankara gezimizi gerçekleştirmiş olduk ”dedi. 


Cumhuriyetimizin kurucusu Mutafa Kemal Atatürk’ü anma doğrultusunda Anıtkabir’i ziyaret ederek gezilerine başladıklarını belirten Şehit Nuri Pamir İlkokulu Müdür Yardımcı Salih Güneş,”Öğrencilerimizle birlikte önce mozolenin önünde saygı duruşu ile Atamıza minnetimizi sunup Anıtkabir’in içinde yer alan Atamıza ait eşya ve envanterlerin bulunduğu müzeler, Çanakkale Savaşı ve Milli Mücadele ile ilgili oluşturulan platform yağlı tablolar salonlarını gezdik. Rehberimizden Anıtkabir ile ilgili diğer detayları büyük bir ilgi ile dinledik özellikle mozolenin tam 7 metre altında Atamızın gerçek mezarının olması ve buranın özellikleri öğrencilerimizin oldukça dikkatini ve ilgisini çekti ”dedi.

BU BİNA İÇİNDE ALINAN KARARLARLA GERÇEKLEŞTİĞİNİ ÖĞRENDİK
Ulus’ta bulunan birinci Meclis ve ikinci Meclis binalarını öğrencileri ile  birlikte ziyaret ettiklerini ifade ede Güneş,”  Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Birinci Meclis’in 23.Nisan 1920 ile 1924 yılları içinde çalıştığı ve bu yıllar arasındaki birçok önemli kararın bu bina içinde alınan kararlarla gerçekleştiğini öğrendik. Birinci Meclis’in hemen 200 m yakınında ikinci Meclis binası ise 1924-1960 yılları arası hizmet verilen ve yine ülkemizde yapılan birçok yeniliğin kabul kararlarının verildiği Meclis binası olması da öğrencilerin ilgisini oldukça çekti. Ardından aldığımız randevu saatinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek oradaki görevlilerden açıklayıcı, öğretici ve etkileyici bilgiler ve sunumlar aldık. Bugün Cumhuriyetin ve demokrasinin bir neticesi olan seçme ve seçilme hakları gereği seçtiğimiz milletvekillerini nereye gönderiyoruz ve ülkemizle ilgili kanunlar-yasalar ve önemli kararlar nerede ve nasıl alınıyorum cevabını gezimizin bu bölümünde fazlasıyla bulduk. Özellikle yapılan sunumların ardından soru-cevap kısmında oldukça ilginç soru ve cevaplarla da TBMM ile ilgili ilginç bilgilere sahip olduk” diye konuştu. 

GEZİMİZİ AMACINA UYGUN BİR ŞEKİLDE BİTİRMİŞ OLDUK
Daha sonra topluca bir akvaryum etkinliği ile içinde irili ufaklı yüzlerce balığın bulunduğu yeri ziyaret ettiklerini dile getiren, Güneş,” Sağımızda, solumuzda, üstümüzde yüzen balıklarla öğrencilerimiz hem eğlendi hem heyecanlandı ve mutlu oldular. Serbest zaman süresi içinde Ankara’nın meşhur parkı olan Gençlik Parkı’nda öğrencilerimizle birlikte park gezisi ve değişik eğlenceli oyunlar oynayarak günün tadı çıkarıldı ve nihayetinde eğlenceli bir yolculukla gezimizi amacına uygun bir şekilde bitirmiş olduk. Öğrencilerimiz bu gezimizle Mustafa Kemal Atatürk’ü, başkentini, Milli Mücadele aşamalarını, Cumhuriyet’in İlanı olaylarını ve bugün ülkenin yönetimi ve yönetimin merkezini yerinde görerek yaşayarak öğrenmenin hazzına vardılar ve bu da bizleri çok mutlu etti. Bu süreç içinde bize her konuda destek olan başta Okul Müdürümüz Sayın Lokman Mum olmak üzere tüm okul idaremize teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER    
                              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.