Çarşambalı muhtarlardan Kaymakama destek

Çarşambalı muhtarlardan Kaymakama destek
Çarşamba ilçesinde toplanan muhtarlar, yerel bir gazetede kaymakamı eleştiren bir köşe yazısının iftiralarla dolu olduğu iddiasıyla basın açıklaması yaptılar.

Çarşamba Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Sebahattin Aydınoğlu ile Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, her iki dernek adına ilçedeki muhtarlar derneğinde 50'nin üzerinde muhtarla toplandı. Basın açıklamasını muhtarlar adına okuyan Veysel Oduncu, ”16.01.2015 tarihinde Çarşamba'da yayın yapan bir yerel gazetenin köşe yazarı Kaymakamımız Caner Yıldız, Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar ve bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yöneticileri hakkında iftira dolu yazı kaleme almıştır.

Güzel Çarşambamızı iyi yerlere taşıyan ve elinden geldiği kadar yaşlısından gencine, köylüsünden kırsal kesimine kadar tüm insanlarla iletişim kuran fakir, zengin gözetmeyen ve Çarşambamızın geleceği için her türlü fedakarlığı yapan Kaymakamımıza yerel bir gazetenin köşe yazarı olan bir arkadaş, neye dayanarak suçlamalarda bulundu? Mahalle muhtarları olarak bu gazetede çıkan köşe yazısı hepimizi derinden üzmüştür. 2011 yılından bu tarafa yapılan hizmetlerde Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, sivil toplum örgütü başkanları ile beraber Çarşamba'nın istihdamı ve kalkınması için sürekli birlikte çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Çarşamba'nın gelecekte daha da iyi ve bir modern bir şehir olması yönünde sürekli proje üretmeye çalışmışlardır. Yerel gazetede çıkan bu köşe yazısını ve yazıyı yazan kişiyi Çarşamba muhtarları olarak kınıyoruz.” dedi.

"HEDEFLERİMİZE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Daha sonra Kaymakam Yıldız'ı arayan dernek başkanları, kendileriyle görüşmek istediklerini söyledi. Kendilerini ret etmeyen Kaymakam Yıldız, muhtarla kaymakamlık önünde bir araya geldi. Burada kendisine yöneltilen sorular üzerine konuşan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, öncelikle çok duygulandığını ifade etti. “Önemli olan sizlerin temsil ettiği halkın desteğidir” diyen Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, “Sizlerin ve halkımızın desteklerini hep böyle yanımızda hissettiğimiz sürece bilin ki halkımızın istekleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz." diye ifade etti. Muhtarlara, "Bunu, bir planlama yapmadan spontane (kendiliğinden) geliştirdiniz." diyen Kaymakam Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu isteğiniz bence Çarşamba'nın daha zengin olması, daha refah olması için bence halkın bir talebidir. Ben kendi başıma bir şey değilim. Pek fazla da bir şey yaptım iddiasında da değilim. Ancak üç yılı aşkın süredir sizlerle beraberim. Bu süre içerisinde daha çok yoksul kesimin, ihtiyacı olan kesimin yanında olduk. Kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştım. Bunu da yaparken sizlerin de büyük desteğiyle yaptım. Çarşamba'da önemli olan birlik ve beraberliktir. Çarşamba bir yol tutturdu. İnşallah hedefine ulaşacak. Bu yolda birlik ve beraberlik, hedefe ulaşılmasını istemeyenler için en büyük düşman olarak görünecek. Birlik ve beraberliği parçalayarak Çarşamba'yı gene birbiriyle kavga eden kişiler haline getirmek isteyenler olabilir. Bunlara karşı çok hassas olmamız lazım. Halkın gücü en büyük güçtür. O yüzden devletle millet bir araya geldiğinde gücümüz daha da artar. Bu güçle Çarşamba'yı en kaliteli şehir haline getirme çabamız devam ediyor. Burada sağ olsunlar, Belediye Başkanımız, Borsa Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız, Ziraat Odası Başkanımız ve oda başkalarımızla bu hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz. Bunun önüne kim geçmek isterse inşallah Allah'ın izniyle yıkıp geçeceğiz. Kimsenin kasıtlı olduğu kanaatinde değilim ama her yerde olduğu gibi burada da tetikçiler olabilir. Başkalarının beyinleri adına kendi beyinlerini rafa kaldırarak konuşuyor olabilirler. Çarşamba, büyük bir şehir ve büyük bir halktır. Milletin gücü devletin gücünden gelir.”
Kaymakam Yıldız, daha sonra muhtarlara Rıdvan Paşa Camii bahçesinde çay ikram etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.