Çarşamba'da Yeşilırmak’ın debisi arttırılıyor

Çarşamba'da Yeşilırmak’ın debisi arttırılıyor
Samsun'un Çarşamba ilçesinden geçen Yeşilırmak Nehri'nde debi artırma ve temizleme çalışması başlatıldı.

Yeşilırmak Nehrinin Çarşamba'nın merkezinde kalan kısmında Samsun DSİ (Devlet Su İşleri) 7. Bölge Müdürlüğü, İşletme Bakım Şefliği tarafından dere yatağı temizleme ve debi artırma çalışması başlatıldı. Irmak üzerinde bulunan Barajlarda 20 gün süreyle suyun tutulmasıyla, bu çalışma şehir merkezi boyunca yapılacak.

DSİ 7.Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgilerde ve mühendisler tarafında yapılan sözlü açıklamalarda; “işletme bakim tarafından, iş makineleriyle yapılan çalışmayla dere yataklarına yağışlarla beraber gelen birikimi temizliyoruz. Çünkü bu birikim zamanla dere yatağının akışını engelliyor ve buna bağlı olarak taşkınlar olabiliyor. Bu çalışmanın asıl amacı dere yatağı taşkınlarını önlemek içindir. Dere yatağının kesik olmaması ve suyun debisini arttırmak içindir. Kepçeler zemin düzlenmesi yaparak kesikleri engelleyip debiyi de arttırıyorlar” denildi.

Yapılan teknik açıklamanın devamında; “ elbette ne kadar taşkın koruma duvarları da, temizlikte yapılsa sonuçta bu çalışmalar belli bir projenin öngördüğü debilerde yapılıyor. Bizlerin öngördüğü debiden yüksek taksınlar da olabilir” diye konuşuldu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.