ÇARŞAMBA’DA TARİHİ GÜN

ÇARŞAMBA’DA TARİHİ GÜN
Çarşamba Belediyesi tarafından yapılan çelik taşıyıcılı Yeni Şehir Köprüsü’nde iki yakayı birleştiren bağlantılar yapılmaya başlandı.

Karayolu Köprüsü ile Tarihi Köprü arasında inşaat çalışmaları devam eden çelik taşıyıcılı Yeni Şehir Köprüsü tamamlandığında kavşak ve bağlantı yollarıyla ilçe trafiğini rahatlatacak. İki ayak arası açıklığı 84 metre, toplamda ise 165 metre uzunluğundaki köprü, kuleleri ve mimari görünümüyle Çarşamba’nın yeni sembollerinden olacak. 

‘ÇARŞAMBA’YA ÇELİK KÖPRÜ YAKIŞTI’
Çarşamba’yı 14 yıldır nakış nakış işlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba bizimle çok değişti. 14 yıl önce büyük bir köy görünümünde olan Çarşamba’da bugün köprüler, tesisler, yüksek okullar ve her alanda bölgesel yatırımlar yapılıyor. Yeşilırmak şehri Çarşamba’mızda artan şehir trafiği için yeni köprü, kavşak ve bağlantı yolları yapıyoruz. Köprü yapımında (Ana taşıyıcı ve tali taşıyıcıların tamamında) ST 52 sınıfında özel çelik kullanılıyor. 165 metre uzunluğunda 15 metre genişliğindeki köprü, 40’ar metre yüksekliğindeki kuleleri ve modern görünümüyle dikkat çekiyor. Köprü ile Çarşambamız tarihi bir hizmete kavuşuyor, hayırlı olsun” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 2’İNCİ VİNCİ KURULDU’
Türkiye’nin en büyük 2’inci vincinin Çarşamba’da bulunduğunu kaydeden Başkan Dündar, “Çelik taşıyıcılarla imalatını sürdürdüğümüz köprü inşaatı için Türkiye’nin en büyük 2’inci vinci ilçemize geldi. 30 tırla Çarşamba’ya getirilen vinç, Yeşilırmak’a kuruldu. Zemine 850 ton basınç uygulayan vinç, 140 metreye kadar yükseltilebiliyor” dedi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.