Çarşamba'da Sibirya soğukları başladı

Çarşamba'da Sibirya soğukları başladı
Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Çarşamba ilçesinde de etkisini gösterirken, okullar iki gün tatil edildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, pazartesi gününde itibaren tüm yurtta Sibirya soğuklarının başlayacağını belirtilmişti. Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Çarşamba'da da etkisini hafta başında göstermeye başladı. İlçede sabah başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan uzak mahallelerde, köylerde kar yağışı dün akşam başladı. Merkeze 15 kilometre mesafedeki Porsuk'ta kar kalınlığı 10 santimetre, merkeze 17 kilometre mesafedeki Ağcagüneyde ise 5 santimetreyi geçti.

Meteoroloji verilerine göre Çarşamba'nın, bilinen tarihinde ilk kez perşembe gecesi -10 derece ve Cuma gecesi -11 derece ile rekor soğukları görmesi bekleniyor. Tahminlere göre ilçede Çarşamba günü gündüz 2 derece gece 0 derece, Perşembe gündüz -1 gece -10, Cuma gündüz -3 gece -11 olması bekleniyor.

SAĞLIĞINIZA DİKKAT

Uzmanlar, hava sıcaklıklarındaki ani değişimlerin neden olabileceği hastalıklara karşı uyardı. Özellikle 65 yaş üstü grubun ve çocukların dikkatli olmaları isteniyor. Uzmanlar dışarıda kalınacak süreye dikkat edilmesi, Akciğer ve kalp hastalarının soğuk havada sağlıklarına daha özen göstermeleri ve her yaş kesiminin beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini aktarıyor. Ayrıca, kayma ve düşme riskine karşı dikkatli hareket edilmesi isteniyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.